IJP PRAHOVA,BULETIN DE PRESĂ. 17 februarie 2020
 
Femeie prinsă la furat într-un supermarket din Băicoi
 
Duminică, în jurul orei 12:00, poliţiştii din Băicoi au fost sesizaţi cu privire la faptul că într-un supermarket din localitate, agenţii de pază au depistat o femeie care sustrăsese mai multe produse alimentare şi nealimentare din incinta magazinului.
La faţa locului, poliţiştii au identificat o femeie în vârstă de 59 de ani şi au stabilit că aceasta a pus în coşul de cumpărături mai multe produse pe care le-a achitat, iar în geanta personală a ascuns alte bunuri, cu intenţia de a le sustrage. 
Vigilenţa agentului de pază i-a dat femeii planurile peste cap, iar acum aceasta este cercetată penal pentru furt. 
 
Acţiuni pentru asigurarea unui climat de siguranţă rutieră 
 
Poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti au acţionat pe raza comunelor Şirna şi Măneşti, în vederea reducerii victimizării ca urmare a accidentelor rutiere. Au fost verificate 96 de autovehicule, aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 19.645 de lei şi a fost reţinut un permis de conducere. Totodată a fost constatată şi o infracţiune (conducere sub influenţa alcoolului  - 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat).
 
Sâmbătă, la nivelul Poliţiei Urlaţi a fost organizată o acţiune pentru depistarea conducătorilor de vehicule care încalcă regimul legal de viteză. Au fost verificate 72 de autovehicule, efectuate 11 testări cu aparatul etilotest şi aplicate 37 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11785 de lei. 
 
Au pus în pericol siguranţa rutieră
 
În perioada 14-16 februarie, poliţiştii au depistat pe drumurile din judeţ mai mulţi conducători de vehicule, care şi-au pus în pericol atât propria viaţă, cât şi pe cea a celorlalţi participanţi la trafic, săvârşind abateri grave la regimul rutier.
 
Pe raza localităţilor Ploieşti, Măneşti şi Şotrile au fost depistaţi trei bărbaţi, care conduceau autoturisme pe drumurile publice, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice. Aparatul etilotest a indicat valori de 0,61 mg/l, 0,72 mg/l şi respectiv 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.
În aceste cazuri, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.
 
Vineri, în jurul orei 22:00, pe DJ 101F, în comuna Berceni, poliţiştii au observat în afara părţii carosabile un autoturism care se izbise de o movilă de pământ. În apropiere, a fost identificat şi conducătorul acestuia, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Rîfov, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a dovedit că se afla sub influenţa alcoolului, înregistrând o valoare de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatului i s-a adus la cunoştinţă că fapta sa constituie infracţiune şi nu mai are dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice, până la soluţionarea cauzei.   
 
Duminică, 16 februarie, în jurul orei 09:30, pe strada Ştrandului din Ploieşti, a fost depistat un ploieştean în vârstă de 31 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism cu numere provizorii. 
În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că autoturismul figura ca fiind radiat, fapt pentru care au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.
 
Duminică seara, în jurul orei 22:40, pe DJ 102, în comuna Păuleşti s-a produs un accident rutier soldat cu pagube materiale. Un bărbat în vârstă de 31 de ani, aflat sub influenţa alcoolului, cu o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, a intrat în coliziune cu un motociclu, căruia nu i-a acordat prioritate de trecere. Şi în acest caz a fost întocmit un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
 
Duminică după-amiază, pe DJ 720D, în localitatea Filipeştii de Târg, un bărbat de 38 de ani, din localitate, a fost depistat circulând la volanul unei autoutilitare.
În urma verificărilor s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, şi mai mult, are o alcoolemie de 1,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Bărbatul a declarat în faţa poliţiştilor faptul că lucrează ca zilier pe raza localităţii, şi a luat autovehiculul şefului său, fără ştirea acestuia, cu scopul de a ajunge la un magazin să-şi cumpere ţigări.
În cauză, a fost deschis un dosar penal pentru conducere fără permis, conducere sub influenţa alcoolului şi furt în scop de folosinţă.
 
Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, dus la îndeplinire de poliţiştii din Buşteni
 
Poliţiştii din Buşteni au dus la îndeplinire un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, emis de Judecătoria Sinaia pe numele unui prahovean în vârstă de 49 de ani, condamnat la un an de închisoare cu executare.
Acesta a fost depus la Penitenciarul Mărgineni.
 
Haine contrafăcute în târgurile comunale din localităţile Ariceştii-Zeletin şi Şoimari
 
Vineri, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală Bălţeşti a fost desfăşurată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii activităţilor de comerţ ilegal cu produse alimentare şi industrial.
Astfel, în târgul comunal din comuna Ariceştii-Zeletin, cu ocazia verificărilor efectuate la două entităţi economice, au fost găsite expuse la vânzare mai multe articole vestimentare (bluze, pantaloni, treninguri) care purtau marcă înregistrată, pentru care nu existau certificate de autenticitate şi documente legale de provenienţă.
 
Duminică, în târgul comunal din comuna Şoimari, cu ocazia verificărilor efectuate la o societate comercială, poliţiştii au constatat că au fost expuse la vânzare mai multe produse (bluze) care  purtau marcă înregistrată, pentru care  nu existau certificate de autenticitate şi documente legale de provenienţă.
 
Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză au fost întocmite două dosare penale pentru ,,punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.
 
Unităţi turistice verificate de poliţiştii din Buşteni
 
Vineri şi sâmbătă, pe raza Staţiunii Buşteni a fost efectuată o acţiune pe linie de turism şi sisteme de securitate, la unităţile turistice din zonă. Au fost verificate 6 societăţi comerciale şi aplicate 3 sancţiuni contravenţionale în valoare de 2000 de lei.
 
Exemple semnificative:
 
În urma verificărilor efectuate la o unitate turistică, s-a constatat faptul că societatea nu a implementat măsurile impuse prin analiza de risc la securitatea fizică, motiv pentru care a fost sancţionată contravenţional conform HG 301/2012.
 
Alte două unităţi turistice au fost sancţionate contravenţional conform HG 301/2012, pentru faptul că nu deţineau analiza de risc la securitatea fizică.
 
Foto cu caracter ilustrativ