BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA .14 februarie 2020


 

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 56 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 10 misiuni de stingere a incendiilor, 3 misiuni de asigurare zonă accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 36 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, 2 recunoaşteri, 1 exerciţiu, precum şi în alte 4 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii şi societăţi comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a şapte incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Berceni (2), Gura Vitioarei, Plopeni, Drajna, Ceptura şi Bărcăneşti.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 14 ha vegetaţie uscată.

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sinaia împreună cu lucrători de la Ocolul Silvic au acţionat ieri, în jurul orei 09:42, pe DJ 723 pentru a degaja peste 150 de copaci care blocau ambele sensuri de circulaţie. Totodată, pompierii au acţionat pentru degajarea a 6 copaci care blocau accesul către Schitul Sfânta Ana.

Un incendiu violent a izbucnit joi după-amiază, în jurul orei 14:19, la o autoutilitară încărcată cu baterii de telefon aflată în incinta unui depozit de deşeuri auto, din localitatea Pleaşa. Flăcările s-au propagat rapid de la autoutilitară la mai multe deşeuri din mase plastice şi elemente auto provenite din dezmembrări depozitate în curte, cuprinzând rapid o suprafaţă de aproximativ 2000 mp.

La locul evenimentului s-au mobilizat 6 echipaje de stingere, care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza autoaprinderii (reacţia chimică dintre substanţe) au constat într-o baracă metalică, un cantar de mare tonaj şi mai multe deşeuri depozitate în curte.

Foto cu caracter ilustrativ