BULETIN INFORMATIV ISU  PRAHOVA.13 februarie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 42 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 8 misiuni de stingere a incendiilor, 2 misiuni de asigurare zonă accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 28 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, o misiune pentru asanare muniţie, precum şi în alte 4 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.


 

Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a cinci incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Predeal Sărari, Drajna, Măneşti, Gura Vadului şi Năieni.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 41 ha vegetaţie uscată.


 

Pompierii militari din cadrul Detaşamentului Sinaia au acţionat ieri, în jurul orei 11:00 pentru a degaja 8 brazi şi 3 fagi care blocau accesul spre Schitul Sfânta Ana.


 

Reamintim cetăţenilor faptul că, în anul 2019, burlanele şi coşurile de fum au provocat cele mai multe incendii la nivelul judeţului, constituind a două categorie de împrejurări determinante ale incendiilor, din punct de vedere al frecvenţei înregistrate, după instalaţiile electrice defecte.

În acest context, pompierii militari au reuşit să împiedice producerea de pagube materiale la un incendiu izbucnit la o locuinţă particulară din localitatea prahoveană Brazi. Pompierii au protejat casa în totalitate, pagubele limitându-se la funinginea depusă în interiorul coşului de fum.


 

Un incendiu violent a izbucnit miercuri după-amiază, în jurul orei 11:37, la o casă de locuit din satul Valea Screzii, comuna Poseşti.

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la mansardă şi acoperiş pe o suprafaţă de aproximativ 240 mp cu posibilităţi de propagare la biserica şi locuinţa situate în apropiere. Pompierii au acţionat cu 3 echipaje de stingere aproximativ 6 ore pentru localizarea şi lichidarea incendiului, precum şi pentru înlăturarea efectelor negative generate.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au constat în acoperişul din lemn pe o suprafaţă de 240 mp, podul mansardat compus din patru dormitoare, birou, baie, bucătărie pe o suprafaţă de aproximativ 260 mp, mobilierul din dormitor şi birou, cărţi, îmbrăcăminte, obiecte de uz gospodăresc, electrocasnice şi documente personale.