BULETIN DE PRESĂ IJP Prahova.10 februarie 2020

4 sancţiuni contravenţionale pentru material lemnos fără documente de provenienţă

 • Agenţi din cadrul Postului comunal Cocorăştii Mislii au depistat un bărbat care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 0,21 m3 material lemnos, fără documente de provenienţă. În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Slănic.

 • Duminică, agenţi din cadrul Postului comunal Sîngeru, în timp ce acţionau pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, în colaborare cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Verbila, au depistat doi bărbaţi în timp ce transportau, prin târâre, cu două cabaline, arbori de esenţă carpen, respectiv fag (0,12 m3 material lemnos), cu intenţia de a-i duce la domiciliul unei femei din localitate. Au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

 • În aceeaşi zi, poliţişti din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Bălţeşti au depistat un bărbat din localitatea Şoimari, în timp ce transporta cantitatea de 0,41 m3 material lemnos, fără documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte.

 • Şi poliţiştii Secţiei Rurale nr. 9 Puchenii Mari au depistat un bărbat din comuna Rîfov, în timp ce transporta cantitatea de 0,6 m3 material lemnos, fără documente de provenienţă. A fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 2.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Ploieşti.

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră

 • Poliţişti ai Serviciului Rutier au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză şi a celor care au consumat băuturi alcoolice.

Au aplicat 423 de sancţiuni contravenţionale (272 pentru viteză excesivă), în valoare de 162.050 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut 23 de permise de conducere şi au retras şapte certificate de înmatriculare auto. 321 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 • Secţia urbană nr. 1 şi Secţia Rurală nr. 3 Blejoi au acţionat pe raza de competenţă, pe linie rutieră şi de ordine publică. Cu această ocazie, poliţiştii au legitimat 71 de persoane, au verificat 11 agenţi economici, au controlat 35 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 23 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.510 lei. Totodată, s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea a două infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată şi au ridicat, în vederera confiscării, bunuri de 7.320 lei.

 • În noaptea de 7/8 februarie, Poliţia Vălenii de Munte a organizat şi executat o acţiune pe linie rutieră, pe raza oraşului şi a zonei metropolitane. Astfel, poliţiştii au fost controlat 51 de autovehicule (toţi conducătorii auto fiind testaţi cu aparatul etilotest) şi au aplicat 35 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 8.265 lei (un permis reţinut).

 • Poliţia Băicoi a organizat două acţiuni pe linie de ordine publică, pe raza oraşului şi a celor două comune arondate, ocazie cu care au fost verificate cinci societăţi comerciale, controlate 44 de autovehicule (17 testări cu aparatul etilotest) şi au fost aplicate 33 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.272 lei. Ca măsuri complementare, au fost reţinute două permise de conducere. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată.

,,Siguranţa pe internet ”– activitate de prevenire desfăşurată în Vălenii de Munte

 • Vineri, un ofiţer din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, în colaborare cu doi colegi din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, a desfăşurat o activitate privind siguranţa pe internet, la Centrul Cultural „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Celor 150 de elevi, însoţiţi de şase cadre didactice, le-au fost prezentate aspecte legate de criminalitatea informatică: furtul de date personale, hărţuirea online (cyberbulling), ademenirea/ racolarea online (grooming), fiind purtate discuţii după vizionarea a două materiale video pe această temă.

Totodată, li s-a atras atenţia cu privire la efectele nocive ale consumului de tutun, alcool şi droguri, a implicaţiilor consumului de droguri din punctul de vedere al consecinţelor juridice, sociale şi medicale, fiind promovate modalităţi sănătoase de petrecere a timpului şi exemple pozitive de viaţă.

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

 • Vineri, în jurul orelor 15:20, poliţiştii din Boldeşti-Scăeni au depistat pe DJ 101D, în afara localităţii Corlăteşti, un bărbat în vârstă de 30 de ani, care se afla la volanul unui autoturism, deşi consumase alcool, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

 • Vineri seara, în jurul orelor 20:00, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la faptul că pe Bulevardul Independenţei a avut loc un eveniment rutier soldat cu pagube materiale, iar unul dintre conducătorii auto s-ar afla sub influenţa băuturilor alcoolice. Din verificările efectuate s-a stabilit că un ploieştean în vârstă de 57 de ani, care se deplasa la volanul unui autoturism pe B-dul Independenţei, din direcţia Gara de Sud către Centru, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism care circula regulamentar.

Totodată, poliţiştii au constatat că bărbatul avea o alcoolemie de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat şi mai mult, avea permisul de conducere anulat. Pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi conducere fără permis.

 • Sâmbătă, 08 februarie a.c,, în jurul orelor 15:20, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 32 de ani din Ploieşti. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat faptul că acesta avea dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 • În noaptea de 08/09 februarie a.c., în jurul orelor 00:10, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit pentru control un auto pe str. C.D. Gherea, care avea plăcuţe cu numere de înmatriculare provizorii. În urma verificărilor, au constatat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie este expirată, documentul fiind nul la acea dată. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul neînmatriculat.

 • În noaptea de 09/10 februarie a.c., în jurul orelor 03:00, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care circula din direcţia Bucov către Centru.

La volanul acestuia a fost identificat un tânăr de 21 de ani, care nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicul, sens în care a fost întocmit un dosar penal pentru conducere fără permis.

 • Duminică, 9 februarie a.c., în jurul orelor 13:00, un echipaj din cadrul Secţiei de Poliţie nr. 1 Ploieşti au oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe strada Apelor din municipiu.

La volan, a fost identificat un ploieştean în vârstă de 62 de ani, căruia îi fusese suspendat dreptul de a conduce în cursul aceleiaşi zile, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice (0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat). Acum, acesta este cercetat penal pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având acest drept suspendat.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în perioada 7-9 februarie a.c.:

 • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat şase acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 696 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat patru infracţiuni şi au aplicat 805 sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (373 pentru viteză excesivă; 13 pentru abateri ale pietonilor; 75 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, patru pentru alcool, 42 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 47 de permise de conducere şi retrase 14 certificate de înmatriculare.

 • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat 11 infracţiuni (şase în flagrant) şi au aplicat 344 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 166 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 147 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 109.460 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 596 de autovehicule şi au legitimat 1.370 de persoane.

 • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 19 infracţiuni şi constatate 380 de contravenţii (dintre care 82 la Legea nr. 61/1991 şi 270 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 2.114 persoane şi controlate 1.492 de autovehicule (310 testări alcoolscop).

Foto cu caracter ilustrativ