INFO ISU PRAHOVA.S-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare si Conducere a Intervenţiilor
 
În contextul emiterii de către Administraţia Naţională de Meteorologie a avertizărilor de COD PORTOCALIU si COD ROŞU în situaţia scăderii accentuate a temperaturilor însoţite de ninsori abundente şi de vânt puternic, care vizează judeţul Prahova, s-au asigurat măsuri necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă.
Miercuri, la ora 14:30, a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în urma căreia s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare si Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul ISU Prahova, concomitent cu activarea Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică. 
În cadrul şedinţei au fost analizate starea drumurilor naţionale şi judeţene, pregătirea utilajelor şi mijloacelor de intervenţie, stocurile de materiale antiderapante.
Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanentă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi Comandamentul  Operaţional de iarnă, monitorizează evoluţia situaţiei operative precum şi verificarea şi cunoaşterea situaţiei cu femeile gravide cu sarcina în 7-9 luni, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecţiuni, dar şi situaţia cu spaţiile destinate cazării temporare a persoanelor.