BULETIN INFORMATIV ISU Prahova. 4 februarie 2020
 
În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 51 intervenţii în  situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 13 misiuni de stingere a incendiilor, 3 accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 33 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 2 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.
Pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a 11 incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Valea Călugărească, Ploieşti (2), Bărcăneşti, Măgureni, Vadu Săpat, Iordăcheanu (2), Urlaţi, Ceptura şi Poseşti.
Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 49 ha vegetaţie uscată. 
Rafalele de vânt puternice au cauzat probleme pe strada Aleea Iezerului din municipiul Ploieşti, unde un copac a căzut peste două autoturisme producând pagube materiale, iar în localitatea Ariceştii Rahtivani un copac a căzut pe reţeaua de transport curent electric a magistralei Floreşti – Ploieşti Nord. Echipe specializate de la unitatea de distribuţie au remediat defecţiunea.
În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.