ISU Prahova.Buletin informativ 30 ianuarie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 34 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 2 misiuni de stingere a incendiilor, 3 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere, 2 activităţi de pregătire şi recunoaştere în teren, precum şi în o altă situaţie de urgenţă iar echipajele SMURD au acţionat în 26 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat.

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 2 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii şi societăţi comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.

Miercuri, 29 ianuarie a.c., pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Bălţeşti.

Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2000 mp vegetaţie uscată.

Tot miercuri, în jurul orei 06:56, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, echipajele de pompieri, au fost mobilizate pe strada I.L. Caragiale din municipiul Ploieşti, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească.

La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent şi generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp, cu pericol de propagare la anexa din apropiere.

Forţele de intervenţie au acţionat cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată la ora 08:55.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza unui sistem de încălzire defect, neizolat corespunzător, au ars bunuri de uz casnic, aparate electrice şi electrocasnice.

Un microbuz care transporta munitori a fost implicat într-un accident, după ce a intrat în coliziune cu o autocisternă. Evenimentul a avut loc miercuri după-amiaza, în jurul orei 13:54 pe DN72. Şoferul microbuzului, în vârstă de 62 de ani a fost rănit, fiind transporat de urgenţă la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate.

Celelalte patru persoane implicate au fost evaluate medical, însă nu necesitau transportul la spital. La locul evenimentului au fost mobilizate un echipaj de stingere şi unul de prim-ajutor.