În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 46 intervenţii în  situaţii de urgenţă

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 46 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 11 misiuni de stingere a incendiilor, 2 misiuni pentru asigurare zonă accidente rutiere iar echipajele SMURD au acţionat în 26 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, şi în alte 7 misiuni de deblocări şi fenomene meteo (degajare copaci, panouri publicitare, acoperiş).

Miercuri, 22 ianuarie a.c., pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a opt incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Ariceştii Rahtivani, Urlaţi, Vălenii de Munte, Drajna, Bălţeşti, Comarnic şi Floreşti (2).

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 18 ha vegetaţie uscată.

Aseară, în jurul orei 18:02, salvatorii prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la lizera unei păduri situată între cartierul Ghioşeşti şi satul Talea.

La sosirea pompierilor la locul intervenţiei incendiul se manifesta violent pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha la jnepenişul, vegetaţia uscată şi buturugile din apropierea unei păduri de pin, cu pericol de propagare la aceasta.

30 de pompieri s-au deplasat pedestru pe o distanţă de aproximativ 2 km pana la locul intervenţiei. In sprijinul salvatorilor au acţionat şi 15 cetăţeni pentru a opri vâlvătaia.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenţionate a sursei de aprindere pentru a genera evenimentul.

Ieri, în jurul orei 16:50, două echipaje de stingere au fost alertate despre producerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească din localitatea prahoveană Lapoş.

La sosirea echipajului la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la acoperişul anexei pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.

Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie un coş de fum deteriorat. Urmare a incendiului au ars 2 mc de scândură, 2 tone de fân, 500 kg. lemne de foc şi mobilierul aferent.

În această dimineaţă, în jurul orei 05:21, pompierii prahoveni au fost în alertă ca urmare a izbucnirii unui incendiu la o locuinţă particulară din localitatea Vărbilău.

Incendiul se manifesta în podului locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 30 mp, cu pericol de propagare la întreaga locuinţă. La locul evenimentului s-au deplasat două echipaje de stingere care au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în limitele găsite. Flăcările au izbucnit, din cauza unui coş de fum neizolat corespunzător faţă de materiale combustibile.

 

Sursa si foto :ISU Prahova