IPJ Prahova.Buletine de presa

 

                                                                                                                                              21 IANUARIE 2020  

 Sancţiune pentru abatere la regimul silvic 

  • Agenţi din cadrul Secţiei Rurale nr. 11 Drajna, în timp ce efectuau serviciul de patrulare pe raza comunei Ceraşu, sat Slon, au procedat la oprirea unui atelaj hipo încărcat cu material lemnos. Conducătorul, un localnic de 40 de ani, a declarat că a tăiat lemnele de pe proprietatea sa, şi că intenţiona să le dea în schimbul unei cantităţi de fân pentru animale.  

Materialul lemnos a fost cubat de pădurarul chemat la faţa locului, rezultând 0,5 m3 şi a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodie Ocolului Silvic Vălenii de Munte.  

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu o amendă de 1.000 lei.  

Acţiune pentru combaterea delictelor silvice pe raza localităţilor Iordăcheanu şi Apostolache 

  • În intervalul orar 1030 – 1330, la nivelul Secţiei Rurale nr. Apostolache a fost organizată şi executată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice, pe raza comunelor Iordăcheanu şi Apostolache, ocazie cu care au fost controlate 18 autovehicule şi patru atelaje hipo, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.485 lei şi a fost reţinut un permis pentru alcoolemie- contravenţie.  

Exemple:  

Au fost identificaţi doi bărbaţi din comuna Iordăcheanu, care, în perioada 8-19 ianuarie, au tăiat ilegal şi sustras din pădurea aparţinând Ocolului Silvic Vărbila, cantitatea de 1,97 m3 material lemnos speciile carpen şi stejar, pe care au transportat-o la domiciliu, unde au folosit-o la încălzitul locuinţelor.  

De asemenea, a fost identificat un alt bărbat, care a tăiat şi sustras cantitatea de 0,5 m3 material lemnos, specie carpen, pe care a valorificat-o unui consătean, acesta din urmă folosindu-o la încălzitul locuinţei.  

Au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.100 lei.    

Acţiuni rutiere pe drumurile din judeţ 

  • În cursul zilei de ieri, poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente. 

Astfel, au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 24.730 lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute patru permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto. 143 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. 

  • Poliţişti ai Biroului Rutier Ploieşti au acţionat pe raza municipiului pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale privind prioritatea de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public de către conducătorii de autovehicule. Au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale (cinci pentru neacordare prioritate pietoni), în valoare de 4.060 lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute cinci permise şi retras un certificat de înmatriculare auto.  

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier 

  • Luni, 20 ianuarie a.c., în jurul orelor 09:00, pe str Vasile Milea din Ploieşti, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism, al cărui conducător efectuase o manevră de viraj la stânga, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu. 

În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul aflat la volan, un prahovean de 40 de ani, consumase alcool, aparatul etilotest înregistrând o valoare de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. A fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

  • Luni noaptea, pe raza localităţii Sinaia, poliţiştii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 63 de ani, care conducea un autoturism pe strada Octavian Goga. 

S-a stabilit că acesta avea permisul de conducere anulat şi consumase şi băuturi alcoolice, aparatul etilotest indicând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

În cauză a fost întocmit un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore: 

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat trei acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 226 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 205 sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (52 pentru viteză excesivă, 23 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 19 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 20 de permise de conducere şi au fost retrase cinci certificate de înmatriculare auto.  

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat trei infracţiuni în flagrant şi au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 46 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 35 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 29.840 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 162 de autovehicule şi au legitimat 433 de persoane.  

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 11 infracţiuni şi constatate 94 de contravenţii (dintre care 38 la Legea nr. 61/1991 şi 36 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 705 persoane şi controlate 405 autovehicule (48 testări alcoolscop).  

 

                                                                                                                                           23 IANUARIE 2020  

Bărbat condamnat pentru tăiere şi furt de lemne 

În cursul zilei de 1 ianuarie a.c., Secţia Rurală nr. 1 Apostolache a primit un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 3 ani şi 4 luni emis pe numele unui bărbat de 29 de ani din localitatea Iordăcheanu, pentru săvârşirea infracţiunilor de tăiere ilegală şi sustragere de arbori din fondul forestier naţional. Condamnatul a fost depistat de poliţişti din cadrul secţiei şi a fost încarcerat în Penitenciarul Mărgineni. 

Transport ilegal de lemne conducătorul auto sub influenţa alcoolului 

O patrulă mixtă din cadrul Poliţiei oraşului Slănic a oprit în trafic o autoutilitară care se deplasa pe D.J.102 din direcţia Vărbilău către Ploieşti. S-a stabilit că şoferul este un bărbat de 52 de ani din comuna Ştefeşti. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost sancţionat contravenţional, cu o amendă de 1.305 lei, iar ca măsura complementară i-a fost reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile. Procedând la verificarea remorcii, poliţiştii au constatat că acesta transporta 1,10 m3 material lemnos de esenţă fag, având avizul de însoţire primar expirat. Pentru acest fapt, i-a fost aplicată o altă sancţiune contravenţională, de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodia pădurarului din cadrul Ocolului Silvic Slănic. 

Material lemnos fără documente 

Marţi, poliţişti din cadrul Secţiei Rurale nr. 8 Bălţeşti au depistat doi bărbaţi care descărcau, la o adresă din comuna Şoimari, material lemnos, deşi nu deţineau documente de provenienţă a masei lemnoase (0,62 m3). Au fost sancţionaţi contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 3.000 de lei, iar materialul lemnos a fost predat Ocolului Silvic Vălenii de Munte.  

 Agenţi din cadrul Poliţiei oraşului Breaza au depistat un bărbat care transporta cu un atelaj hipo cantitatea de 1,24 m3 material lemnos, fără documente de provenienţă sau transport. În cauză a fost aplicată o sancţiune contravenţională, în valoare de 5.000 de lei, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi lăsat în custodia Ocolului Silvic Sinaia. 

Dosare penale la regimul rutier 

 

În cursul zilei de 21 ianuarie a.c., în jurul orelor 06:55, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit pentru control un auto pe strada Transilvaniei, condus de o tânără. În urma verificărilor s-a constatat faptul că tânăra în vârstă de 23 de ani, din judeţul Dâmboviţa, nu deţine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere fără permis.  

În cursul zilei de 21 ianuarie a.c., în jurul orelor 21:25, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti au oprit pentru control un autovehicul. Din verificări a reieşit faptul că, bărbatul în vârstă de 37 de ani care conducea auto are dreptul de a conduce suspendat. În cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere a unui vehicul având dreptul de a conduce suspendat. 

Ieri, în jurul orelor 15:00, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Tomşani a oprit în trafic un autoturism care circula pe DN1 D. Conducătorul auto, o femeie în vârstă de 43 de ani, avea dreptul de a conduce suspendat, fapt pentru care a fost deschis un dosar penal. Totodată, aceasta a primit şi o sancţiune contravenţională pentru neperfectarea actelor, având certificatul de înmatriculare nepreschimbat. 

În noaptea de 21/22 ianuarie a.c., pe Bulevardul Republicii din Ploieşti, o femeie în vârstă de 40 de ani a fost depistată de către un echipaj de jandarmi, în timp ce apela la mila trecătorilor, fiind însoţită de fiica sa minoră, în vârstă de 9 ani. 

Aceasta a fost condusă la sediul Secţiei de Poliţie nr. 2, pentru audiere, iar în cauză a fost deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de folosire a unui minor în scop de cerşetorie. 

 
Acţiuni pe raza municipiului Ploieşti pentru un climat de ordine 

şi siguranţă publică 

Şi în cursul zilei de ieri, poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente.  

Astfel, au fost aplicate 80 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 36.335 lei, iar ca măsuri complementare au fost reţinute şase permise de conducere şi a fost retras un certificat de înmatriculare auto. 48 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. 

În data de 21 ianuarie, în intervalul orar 11-13, poliţişti ai Secţiei nr. 1 Ploieşti au organizat şi executat o acţiune în zona centrală, pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale de comerţ, precum şi a fenomenelor cu impact stradal (cerşetorie, furturi din buzunare şi din autovehicule, tâlhării etc.).  

În cadrul acţiunii, au fost legitimate 28 de persoane, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8.500 lei. Au fost ridicate, în vederea confiscării, bunuri de 595 lei. 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore: 

Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 134 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 184 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (50 pentru viteză excesivă, 21 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 30 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 21 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.  

De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat şase infracţiuni în flagrant şi au aplicat 103 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 62 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 27 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 47.550 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 161 de autovehicule şi au legitimat 403 persoane.  

În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate şapte infracţiuni şi constatate 92 de contravenţii (dintre care 34 la Legea nr. 61/1991 şi 41 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 767 de persoane şi controlate 484 de autovehicule (50 testări alcoolscop).  

 
Foto cu caracter ilustrativ