BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA .22 ianuarie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 45 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 6 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune pentru asigurare zonă accident rutier iar echipajele SMURD au acţionat în 29 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, 4 recunoaşteri precum şi în alte 5 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.


 

Marţi, 21 ianuarie a.c., în jurul orei 06.41, un echipaj al Punctului de lucru Balta Doamnei a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat în mers, în satul Crivina, din comuna Gorgota.

Pagubele înregistrate în urma producerii incendiului, provocat cel mai probabil, de un conductor electric defect, au constat în avarierea autoturismului în proporţie de 100%.

Şoferul, un bărbat în vărstă de 44 de ani a suferit arsuri de gradul I şi II la palma stângă, a fost asistat medical, în cele din urmă refuzând transportul la spital.


 

Marţi, 21 ianuarie a.c., pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată produse în localităţile Săhăteni şi Fântânele.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 5 ha vegetaţie uscată.

Ieri, în jurul orei 10:02, un echipaj de stingere a fost alertat despre producerea unui incendiu de vegetaţie, pe strada Înfrăţirii din localitatea Băicoi.

La sosirea echipajului la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la mai multe mase plastice depozitate pe un teren din spatele unei societaţi comerciale care are ca obiect de activitae fabricarea articolelor de ambalaj din material plastic. Incendiul se manifesta cu flacără deschisă şi fum dens, pe o suprafaţă de 50 mp. Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise. Urmare a incendiului au ars deşeuri din mase plastice pe o suprafaţă de aproximativ 50 mp.


 

De asemenea, echipajele de pompieri militari ale celor 6 subunităţi de intervenţie au efectuat 4 misiuni de recunoaştere în teren, la instituţii şi societăţi comerciale, verificând căile de acces la aceste obiective, sursele de alimentare cu apă, reţelele de hidranţi şi alte aspecte de interes operativ.


 

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.

 

Foto:ISU Prahova