BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA .21  ianuarie 2019

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 47 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 5 misiuni de stingere a incendiilor, o misiune pentru asugurare zonă accident rutier iar echipajele SMURD au acţionat în 39 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 2 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

Un echipaj de pompieri a intervenit luni după-amiaza, în jurul orei 13:09, pe DJ 100L în dreptul comunei Bălţeşti, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la o autoutilitară.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta la sistemul de frânare Din fericire, şoferul, a reuşit să părăsească autoturismul fără a avea probleme medicale.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza tehnice, respectiv frecare, patinare, alunecare.

Luni, 30 ianuarie a.c., în jurul orei 13.25, un echipaj al Punctului de lucru Apostolache a intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism aflat în mers, în satul Cerneşti, din comuna Izvoarele.

Pompierii militari au localizat şi lichidat operativ incendiul, care se manifesta la instalaţia electrică de la bord, împiedicând propagarea acestuia şi reuşind astfel să limiteze considerabil efectele negative ale evenimentului.

Pagubele înregistrate în urma producerii incendiului, provocat cel mai probabil, de un conductor electric defect, au constat în instalaţia electrică şi materiale din plastic din compartimentul motor.

Luni, 20 ianuarie a.c., pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată produs în localitatea Jugureni.

Cauză probabilă de producere a acestui eveniment o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 125 mp şi 60 tone gunoi menajer.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizaţi, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat.


Foto:ISU  Prahova