Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici  invită cetatenii la o consultare publică
 
Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici vă invită la consultarea publică pe tema eticii în administraţia publică adresată CETĂŢENILOR din REGIUNEA SUD-MUNTENIA, care  va avea loc pe 23 ianuarie 2020, la Hotelul Best din municipiul Ploieşti.
Evenimentul este deschis tuturor persoanelor din judeţele Călăraşi, Ialomiţa şi Prahova, interesate să contribuie la consolidarea încrederii în administraţia publică prin promovarea unei culturi a responsabilităţii.
Prin această consultare dorim să găsim împreună soluţiile cele mai potrivite pentru asigurarea unui climat etic în instituţiile publice din România şi în relaţionarea dintre funcţionari publici şi cetăţeni. Cum putem consolida rolul consilierului de etică desemnat la nivelul instituţiilor publice şi ce instrumente putem identifica, astfel încât să sprijinim activitatea sa de consiliere etică sunt printre subiectele pe care vă propunem să le dezbatem împreună.
În data de 22 ianuarie se va desfăşura consultarea publică adresată reprezentanţilor administraţiei publice.
Agenda evenimentului şi mai multe detalii AICI
Evenimentul face parte dintr-o serie de 16 consultări publice care vor fi derulate în toate regiunile de dezvoltare din ţară în cadrul proiectului ETICA – Eficienţă, Transparenţă şi Interes pentru Conduita din Administraţie, cod SIPOCA 63, cod SMIS 119741.
Pentru a afla mai multe despre percepţia cetăţenilor şi a personalului din adminitraţia publică asupra eticii în administraţie, puteţi consulta două studii realizate prin proiect:
Studiu privind aşteptările cetăţenilor în legătură cu etica/ conduita în administraţia publică din România
Studiu privind percepţia personalului din administraţia publică din România cu privire la conduita etică în administraţie
 
 
Sursa:http://stirileproprahova.ro/