BULETIN DE PRESA IJP PRAHOVA.20 ianuarie 2020

Prinsă în flagrant cu ţigări de contrabandă

  • Agenţi din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti au depistat, duminică, în zona Oborului, o femeie cu un comportament suspect, care avea asupra sa un bagaj voluminos.

S-a procedat la urmărirea acesteia, ocazie cu care poliţiştii au observat că s-a întâlnit cu o altă femeie, căreia i-a înmânat un sac menajer de culoare neagră cu conţinut voluminos. Cele două au fost legitimate, stabilindu-se că sunt ploieştence, iar în urma verificărilor efectuate s-a constatat că prima oferea spre vânzare 20 de pachete ţigarete, de provenienţă din Republica Moldova.

În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere şi vânzare de bunuri sau a mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia, în conformitate cu prevederile Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României.

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră pe raza judeţului

  • Poliţişti ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pe raza judeţului pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care încalcă regimul legal de viteză, a celor care au consumat băuturi alcoolice, precum şi a pietonilor care nu respectă normele rutiere.

Au aplicat 133 de sancţiuni contravenţionale (14 pentru abateri pietoni, 34 pentru viteză excesivă, 12 pentru neutilizare centuri), în valoare de 84.850 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut nouă permise de conducere. 368 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest. 

 

Foto cu caracter ilustrativ