BULETIN INFORMATIV ISU  Prahova.17 ianuarie 2020

În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Prahova s-au înregistrat 47 intervenţii în situaţii de urgenţă. Pompierii au intervenit la 4 misiuni de stingere a incendiilor, 3 accidente rutiere, iar echipajele SMURD au acţionat în 38 cazuri pentru acordarea primului ajutor calificat, precum şi în alte 2 misiuni de deblocări şi protejare a comunităţilor.

 

Azi noapte, în jurul orei 02.46, echipajele de pompieri au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă particulară situată în comuna Filipeştii de Târg, sat Brătăşanca.

Pompierii militari au acţionat timp de aproximativ trei ore pentru stingerea incendiului ce se manifesta violent la două corpuri de casă cu posibilităţi de propagare la cel de-al treilea imobil, pe o suprafaţă de 170 mp. La locul evenimentului au fost mobilizate cu operativitate cinci autospeciale de stingere.

Pagubele înregistrate ca urmare a producerii incendiului, provocat cel mai probabil din cauza unui coş de fum amplasat ori neprotejat termic faţă de materiale combustibile, au constat în distrugerea acoperişurilor şi a bunurilor din trei încăperi. Echipajele de pompieri au împiedicat propagarea flăcărilor la alte celelalte construcţii învecinate.


 

Un echipaj de pompieri a intervenit joi dimineaţa, în jurul orei 07:07, pe A3 la km. 53 în dreptul comunei Râfov, pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la un autoturism.

La sosirea echipajelor la locul intervenţiei, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreg autoturismul. Din fericire, şoferul, un bărbat în vârstă de 51 de ani, a reuşit să părăsească autoturismul fără a avea probleme medicale.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.


 

Ultimul echipaj care asigura înlăturarea efectelor negative şi identificarea eventualelor focare ascunse la incendiul de la fabrica de saltele din Urlaţi, s-a retras ieri, în jurul orei 17:30.

72 de salvatori au depus eforturi susţinute pentru a proteja locuinţele din apropiere, deoarece exista un pericol major de propagare a flăcărilor.

Intervenţia a fost asigurată prin opt echipaje de stingere, o autospecială de salvare de la înălţime, două autospeciale pentru asigurarea iluminatului şi patru autospeciale de primă intervenţie şi comandă.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolaţia deteriorată ca urmare a unei acţiuni mecanice ori fizice.

Urmare a incendiului, au ars trei hale de producţie cuprinzând utilaje, materie primă şi produse finite (mobilă, saltele, canapele) pe o suprafaţă de aproximativ 6000 mp, iar cea de-a patra hală a fost afectată în proporţie de 40% (800 mp) cuprinzând materie primă şi produse finite. Totodată, au ars şi două autotrenuri, o remorcă, au fost afectate două autoutilitare şi 90 mc material lemnos.