BULETIN DE PRESA IJP PRAHOVA.16 ianuarie 2020

 

Dosare penale la regimul rutier

 

 

  • În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 20:30, poliţişti din cadrul Biroului Rutier Câmpina au oprit pentru control un autovehicul pe raza comunei Poiana Câmpina. Cu această ocazie, conducătorul auto, un tânăr de 27 de ani din aceeaşi comună, a prezentat un permis de conducere care avea menţionate categoriile A,B,C,D, BE, CE, DE. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că bărbatul nu este posesor de permis de conducere emis de autorităţile române. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis şi uz de fals, documentul fiind reţinut în vederea continuării cercetărilor.

 

  • În cursul zilei de 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 18:05, poliţişti din cadrul Poliţiei Staţiunii Buşteni au depistat două autoturisme avariate şi doi conducători auto purtând discuţii lângă acestea, fiind solicitată intervenţia lucrătorilor de poliţie. Din verificări a reieşit că, unul dintre cei doi conducători auto, un bărbat în vârstă de 59 de ani, la efectuarea manevrei de mers înapoi a intrat în coliziune cu celălalt autovehicul, care se afla parcat. În urma testării cu aparatul etilotest a acestuia, s-a înregistrat o valoare de 0,55 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.

 

 

Bărbat sancţionat pentru transport de material lemnos

 

  • În urma verificărilor efectuate de poliţiştii din Breaza, s-a constatat faptul că, la data de 13 ianuarie, un bărbat din oraş a transportat la domiciliul mamei sale cantitatea de 6 m3 material lemnos din specia gorun, fără a avea aviz de însoţire. A fost sancţionat conform Legii nr. 171/2010, art. 19, alin. 1,lit. b, cu o amendă în cuantum de 2.000 de lei.

 

 

 

 

 

Acţiuni pe raza judeţului pentru un climat de ordine şi siguranţă publică

 

  • Poliţişti ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pe raza judeţului pentru verificarea transporturilor de persoane şi de mărfuri.

Au aplicat 56 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 36.195 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut patru permise de conducere. 44 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 

  • Ieri, în intervalul orar 11:00-13:00, poliţişti ai Secţiei nr. 1 Ploieşti au organizat şi executat o acţiune în Piaţa Halele Centrale, pentru prevenirea şi combaterea comerţului ilicit.

Au verificat şapte agenţi economici, au legitimat 31 de persoane, au aplicat 25 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 8.100 lei şi au confiscat bunuri de 1.200 lei.

 

  • Miercuri, în intervalul orar 14:00-16:00, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Ploieşti au acţionat în zona str. Gh. Gr. Cantacuzino pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică. Pentru neregulile constatate, au aplicat zece sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.000 de lei.

 

 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

 

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat trei acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 119 conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 216 sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (22 pentru viteză excesivă, 25 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 78 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase zece certificate de înmatriculare auto.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat trei infracţiuni şi au aplicat 151 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 75 pentru diferite încălcări ale

 

prevederilor Legii nr. 61/1991, 58 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 41.730 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 200 de autovehicule şi au legitimat 475 de persoane.

 

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate opt infracţiuni şi constatate 86 de contravenţii (dintre care 36 la Legea nr. 61/1991 şi 41 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 691 de persoane şi controlate 417 autovehicule (60 testări alcoolscop).