BULETIN INFORMATIV ISU PRAHOVA .14 ianuarie 2020

 

Luni, în jurul orei 20:37, în urma unui apel primit prin sistemul unic 112, echipajele de pompieri, au fost mobilizate în comuna Proviţa de Jos, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă particulară.

La sosirea pompierilor militari la locul evenimentului, incendiul se manifesta violent şi generalizat la întreaga locuinţă pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp. Proprietarul, un tânăr în vârstă de 31 de ani a fost scos de către vecini, înainte de sosirea echipajelor de intervenţie. Acesta era inconştinet, fiind declarat decedat de către echipajul medical.

Forţele de intervenţie au acţionat cu trei autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, operaţiunea de intervenţie fiind finalizată la ora 22:32.

Ca urmare a producerii evenimentului, provocat din cauza jarului căzut din sisteme de încălzit, au ars acoperişul locuinţei, mobilierul, aparate lectrice şi electrocasnice.


 

Luni, 13 ianuarie a.c., pompierii militari prahoveni au acţionat pentru localizarea şi lichidarea a două incendii de vegetaţie uscată în localităţile Săhăteni şi Călugăreni.

Cauză probabilă de producere a acestor evenimente o constituie utilizarea focului deschis în spaţii deschise, cetăţenii efectuând igienizarea terenurilor prin arderea vegetaţiei uscate, fără a respecta normele de apărare împotriva incendiilor, iar suprafaţa de ardere a fost de aproximativ 2 ha.


Pompierii prahoveni au fost chemaţi să intervină, luni după-amiaza, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o pensiune din staţiunea Buşteni. La sosirea celor două echipaje de stingere, incendiul se manifesta la 20 mp din mansarda şi acoperişul clădirii.

Tot imobilul a fost inundat cu fum, însă nu s-a impus evacuarea deoarece nu erau cazaţi turişti în pensiune. Pompierii prahoveni au fost ajutaţi de către Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al localităţii. Propietarea a făcut un atac de panică, motiv pentru care a fost asistată medical.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircuit electric, respectiv un cablu electric defect, neizolat corespunzător.