Poliţiştii prahoveni au dat sute de amenzi în week-end

 

Potrivit unui comunicat al Biroului Rutier de la Politia Prahova, in week-end “poliţiştii au acţionat pe raza judeţului, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.
Au fost controlate 1324 de autovehicule şi aplicate 499 sancţiuni contravenţionale, dintre care 265 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 10 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 224 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri ale conducătorilor auto. ​
Astfel, 33 de conducători auto au rămas fără permis de conducere, cinci dintre aceştia pentru depăşirea vitezei cu 50 km/h peste limita legală, 14 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi 14 pentru alte abateri. Totodată, au fost reţinute 7 de certificate de înmatriculare.
 
În timpul acţiunii, au fost întocmite 3 dosare penale, dintre care două pe numele unor conducători auto care au fost depistaţi la volan având o îmbibaţie alcoolică în etilotest, care depăşea 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat şi unul pentru alte infracţiuni la regimul rutier.
 
Acţiunile de acest gen sunt menite să diminueze efectul negativ al creşterii numarului de victime din accidente rutiere, iar în acest sfârşit de săptămână, rezultatul a fost cel scontat, în sensul că, pe şoselele din Prahova, au fost înregistrate numai două accidente rutiere uşoare.
 
Exemple:
 
Pe DN1 B, în localitatea Bucov, poliţiştii au oprit pentru control un autoturism care se deplasa cu 25 km mai mult decât viteza legală pe sectorul respectiv de drum.
În urma verificărilor, poliţiştii au identificat conducătorul auto, o femeie de 43 de ani, care avea dreptul de a conduce suspendat, sens în care s-a întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat.
 
 
Un alt dosar penal a fost întocmit pe numele unui bărbat de 35 de ani care a fost depistat conducând un autoturism pe raza localităţii Izvoarele, deşi avea o alcoolemie de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Şi în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influenţa alcoolului.
 
Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
 
Respectaţi regimul legal de viteză întrucât viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, pot cauza evenimente rutiere cu consecinţe grave!”
Sursa: IJP Prahova
Foto cu caracter ilustrativ