Razie in zona Halelor Centrale Ploiesti
 
Astazi, 8 ianuarie 2020, Secţia de Politie nr. 1 Ploiesti a organizat o actiune in zona Pieţei Halele Centrale si a mai multor unităţi economice de pe raza de competentă, pentru identificarea si sancţionarea persoanelor care efectuează acte de comerţ ilicit, precum si pe linia prevenirii si aplanării stărilor conflictuale, descurajarea elementelor infracţionale si combaterea fenomenelor cu impact stradal.
 
Au fost angrenate efective de ordine publica, investigaţii criminale, politie rutieră, lucrători de prevenire si jandarmi, care, in intervalul orar 13:00-15:00, au legitimat 134 de persoane, au controlat 17 autovehicule si au efectuat verificări la 27 de societăţi comerciale/producători agricoli.
 
Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 62 de sancţiuni contravenţionale in valoare de 23.400 lei.
 
De asemenea, au fost ridicate in vederea confiscării, diferite bunuri alimentare si nealimentare, precum: 488 perechi de încălţăminte, 324 articole vestimentare, 49 de bunuri electrice (uscătoare, perii, ondulatoare de păr), 55 lenjerii de pat/pilote, 238 kg fructe si legume si 1000 de ţigarete, valoarea acestora ridicându-se la peste 41.000 lei.
 
La o societate comercială, politistii au identificat mai multe articole vestimentare, oferite la vanzare, care purtau o marca identică sau similară cu o marca înregistrată si pentru care nu existau certificate de conformitate eliberate de firmele producatoare.
În cauză, a fost întocmit un dosar penal iar bunurile au fost ridicate in vederea cercetărilor.
 
Un alt comerciant a fost sancţionat contravenţional, in conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990R, întrucât a expus spre vanzare 50 de pachete de ţigări, fara a deţine documente legale de provenienţa.
 
Cu o sancţiune contravenţionala si cu marfa confiscata s-a ales si o femeie din localitatea Boldesti-Scaeni, care comercializa 238 kg fructe si legume, fara documente de provenienţa.
 
Cu prilejul acestor activitati, lucrătorii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului au distribuit 350 de flyere, in cadrul campaniilor de prevenire a furturilor din locuinţe si din auto.
 
Astfel de acţiuni vor continua pe parcursul anului, in scopul asigurării unui climat de ordine si siguranta publica precum si pentru prevenirea comerţului ilicit.
 
Sursa:Comunicat IPJ Prahova