BULETIN DE PRESA IJP PRAHOVA.8 ianuarie 2020

Acţiuni pentru asigurarea unui climat de ordine publică şi siguranţă rutieră

 

  • În data de 7 ianuarie, poliţişti ai Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente.

Au aplicat 64 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 28.755 lei, iar ca măsuri complementare, au reţinut trei permise de conducere şi au retras un certificat de înmatriculare auto. 61 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

 

  • Poliţiştii din Breaza au acţionat pe linie rutieră şi de ordine publică, prilej cu care au controlat 17 autovehicule, au aplicat nouă sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.122 lei şi au reţinut un permis de conducere.

 

În perioada 7-8 ianuarie a.c., Serviciul Rutier Prahova a organizat o acţiune pe raza judeţului Prahova, în vederea depistării şi sancţionării conducătorilor auto aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, la care au participat poliţişti rutieri din cadrul mai multor subunităţi de poliţie.

 

În cadrul acţiunii, au fost aplicate 100 sancţiuni contravenţionale, dintre care 9 au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 91 pentru alte abateri, fiind efectuate şi 439 de testări cu aparatul etilotest.

 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore :

 

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat trei acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 161 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 142 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (30 pentru viteză excesivă, 22 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 19 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute nouă permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat cinci infracţiuni şi au aplicat 104 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 68 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 23 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 31.480 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 196 de autovehicule şi au legitimat 519 persoane.

 

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate şapte infracţiuni şi constatate 108 contravenţii (dintre care 42 la Legea nr. 61/1991 şi 57 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 863 de persoane şi controlate 596 de autovehicule (65 testări alcoolscop).