COMUNICAT IJP PRAHOVA.ACTIVITĂŢI DE PREVENIRE A FURTURILOR DIN AUTOVEHICULE
 
Astazi, 20 decembrie a.c., în intervalul orar 12:00 – 14:00, ofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţişti din cadrul mai multor subunităţi ale inspectoratului, au desfăşurat o activitate de prevenire a furturilor din autovehicule, în zona marilor centre comerciale din municipiul Ploieşti.
Au fost utilizate flyere - pentru prevenirea acestui tip de fapte, care au fost plasate autovehiculelor care aveau în habitaclu, la vedere, diferite bunuri. 
Cu posesorii de autoturisme aflaţi în zonă au fost purtate discuţii referitoare la prevenirea infracţiunilor de furt din autovehicule, oferindu-le informaţii  despre măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le adopte. 
Poliţiştii au constatat o serie de nereguli care pot favoriza comiterea de furturi din autovehicule, cum ar fi:
- Multe situaţii în care proprietarii şi-au lăsat bunuri la vedere (genţi, borsete, aparatură electronică, sacoşe cu cumpărături);
- Cei mai indolenţi sunt şoferii de autoutilitare şi autoturisme de serviciu care lasă la vedere aparatură şi documente.    
Pe premisa faptului că marea majoritate a furturilor din autovehicule se petrec pe fondul lăsării la vedere în habitaclu a unor obiecte ce pot deveni ţinta infractorilor, atragem atenţia tuturor asupra riscurilor pe care şi le asumă prin acest gen de comportament.
De asemenea, lăsarea neasigurată a portierelor sau a portbagajului, chiar şi pentru perioade foarte scurte, presupune un risc major, speculat frecvent de infractori.