ACŢIUNE PENTRU COMBATEREA PRINCIPALELOR CAUZE GENERATOARE DE ACCIDENTE RUTIERE
 
Vineri,  în intervalul 06:30-08:30,  poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti rutieri de la mai multe subunităţi teritoriale ale  Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice. 
Aceştia au acţionat pe raza localităţilor Sinaia, Breaza, Câmpina, Blejoi, Lipăneşti, Dumbrăveşti şi Albeşti Paleologu, pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, conduc autovehicule atunci când se află sub influenţa băuturilor alcoolice, folosesc telefonul mobil pe timpul conducerii, efectuează depăşiri neregulamentare precum şi a abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti. 
Astfel, în numai două ore, au fost controlate 425 de autovehicule, efectuate 268 de testări cu aparatul etilotest şi aplicate 81 de sancţiuni contravenţionale, dintre care două au fost pentru  nerespectarea limitelor legale de viteză, 3 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, două pentru folosirea telefonului mobil pe timpul conducerii, 69 de sancţiuni pentru alte abateri şi 5 pentru abateri săvârşite de pietoni.
Valoarea sancţiunilor aplicate se ridică la 25.300 lei.
Totodată, 4 conducători auto au rămas fără permis de conducere, trei dintre aceştia pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi unul pentru alte abateri.
Poliţiştii au reţinut 3 certificate de înmatriculare şi un set de plăcuţe cu numere.
În timpul acţiunii, a fost întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat din Câmpina, care a fost depistat la volanul unui autoturism în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o concentraţie de 0.42 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
Recomandăm tuturor participanţilor la trafic să adopte o conduită preventivă pe drumurile publice şi să adapteze în permanenţă modul de deplasare la condiţiile de drum, trafic, vizibilitate şi condiţiile meteorologice.
 
Sursa:IPJ Prahova