LANSAREA WALLACHIA HUB,  CONSORŢIUL CLUSTERELOR DIN REGIUNEA SUD-MUNTENIA


 

LANSAREA WALLACHIA HUB,

CONSORŢIUL CLUSTERELOR DIN REGIUNEA SUD-MUNTENIA

În data de 29 noiembrie 2019, în oraşul Ploieşti, a fost lansat Consorţiul Wallachia Hub al clusterelor din regiunea Sud-Muntenia, alianţă care alături de ecosistemul antreprenorial universitar USH Pro Business cuprinde Danube Engineering Hub Ploieşti (consulting engineering, aplicaţii GIS, planificare urbană, IT&C), Bio Concept Valea Prahovei Ploieşti (agricultură ecologică), Danube Furniture Cluster (industria mobilei), ACAROM Piteşti – Asociaţia Constructorilor de Automobile din România (componente auto), CERMAND Târgovişte – Centru pentru Energii Regenerabile la Marea Neagră şi Dunăre (surse noi de energie).

Consorţiul vizează reprezentarea intereselor membrilor, atragerea de noi membri, promovarea înfiinţării de noi clustere, crearea unui centru de resurse pentru clustere, dezvoltarea de soluţii financiare, internaţionalizare şi specializare inteligentă trans-sectorială şi crearea unui brand regional.

La întâlnire a participat domnul Flaviu Iorgulescu, reprezentantul CLUSTERO - Asociaţia Clusterelor din România, care a salutat această iniţiativă, asociaţia fiind un promotor al acestor alianţe. Au fost prezentate aspecte privind provocări şi oportunităţi ale clusterelor din România.

Ne preocupă promovarea unei concepţii de dezvoltare a clusterelor bazată pe potenţialul regiunilor şi colaborarea cu alte structuri ale mediului de afaceri din regiune, cum ar fi Camerele de Comerţ, pentru a contribui la asigurarea competitivităţii mediului de afaceri local, în special a IMM-urilor”, a declarat Costin Trandafir, preşedintele noului consorţiu Wallachia Hub.

Suntem deosebit de onoraţi să participăm la acest consorţiu în calitatea noastră de facilitatori de cluster, centrul nostru fiind un leader naţional în implicarea activă universitară în astfel de structuri. Avem structuri de sprijin în teritoriu la Ploieşti şi Câmpulung şi liantul cu clusterele din Bucureşti. Credem că Wallachia Hub trebuie să rămână deschis clusterelor din regiunea Bucureşti-Ilfov, organic legate de Sud-Muntenia, dar şi altor clustere care se regăsesc în acest brand”, a declarat Costin Lianu, director general USH Pro Business, prorector Universitatea Spiru Haret.

Pentru detalii suplimentare ne puteţi contacta la Secretariatul consorţiului aflat la sediul Danube Engineering Hub din Ploieşti, director executiv Irina Rădulescu, telefon 0722.596.476, mail iri_radulescu@yahoo.com

Sursa:Comunicat de presa