MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate oferă acces la „Permis pentru viitor” pentru al 5-lea an consecutiv
 
 
Programul Permis pentru viitor, prin intermediul căruia MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate acoperă costurile obţinerii permisului de conducere pentru tineri din medii defavorizate, a ajuns la cea de-a 5-a ediţie;
Data limită până la care cei interesaţi se pot înscrie pentru a obţine finanţare este 25 ianuarie 2020;
27 noiembrie 2019, Bucureşti – MOL România şi Fundaţia Pentru Comunitate au lansat cea de-a 5-a ediţie a programului „Permis pentru viitor”, prin care se acoperă costurile obţinerii permisului de conducere de orice categorie pentru tinerii cu posibilităţi materiale reduse, pentru care permisul de conducere este o condiţie sau poate fi un avantaj în obţinerea unui loc de muncă sau în menţinerea şi extinderea atribuţiilor de serviciu existente. 
Solicitările de finanţare pot fi depuse online sau prin poştă până la data de  25 ianuarie 2020.
Se pot înscrie tinerii din medii defavorizate, cu vârste cuprinse între 17 şi 25 de ani, care doresc să obţină permis de conducere de orice categorie (B, C sau D, inclusiv tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie). 
„Pentru al 5-lea an consecutiv reuşim să fim alături de tinerii din medii defavorizate, care au nevoie şi doresc să obţină permisul de conducere. Rezultatele obţinute în ediţiile anterioare ale acestui program au dovedit utilitatea şi succesul acestei iniţiative. Majoritatea beneficiarilor sunt tineri pentru care permisul de conducere obţinut cu sprijinul nostru poate însemna acces la un loc de muncă şi, automat, şansa la o viaţă mai bună. Noi ne bucurăm că le-am putut fi alături şi le dorim un viitor cât mai bun. MOL România îşi va menţine în continuare angajamentul de a fi partenerul de nădejde al comunităţii, sprijinind aceşti tineri pentru care obţinerea permisului de conducere este o necesitate”, a declarat Camelia Ene, CEO & Country Chairman al MOL România. 
Evenimentul de lansare a celei de-a cincea ediţii a programului s-a desfăşurat la sediul Consiliului Tinerilor Instituţionalizaţi din Bucureşti, în prezenţa a nouă tineri care la ediţiile precedente au beneficiat de sprijinul financiar oferit şi au obţinut permis de conducere. 
„Animată de puternica dorinţă de a-mi depăşi condiţiile materiale şi sociale în care am crescut, printre altele mi-am stabilit obiectivul de a obţine permis de conducere categoria C, iar mai apoi categoria E şi certificatul de competenţă profesională – atestat. Costurile fiind mult prea mari pentru a fi finanţate din fonduri proprii sau prin împrumuturi la care aş avea acces, m-am înscris în programul “Permis pentru viitor”. Proiectul mi-a fost acceptat în februarie 2019 şi cu ajutorul finanţării acordate am terminat şcoala de şoferi astfel încât în septembrie 2019 am şi obţinut permisul de conducere categoria C. Deci, dacă vrei cu adevărat, se poate!”- a declarat Angela Negru din Oradea, prima beneficiară a programului care obţine permis de conducere TIR. 
În cadrul celor patru ediţii ale programului de până acum, 69 de tineri au obţinut permis de conducere: 60 categoria B, 8 categoria C şi un carnet categoria B, automobil adaptat pentru persoane cu dizabilităţi. Alţi 57 de beneficiari sunt programaţi pentru susţinerea examenului sau se află în diferite faze ale cursurilor şcolii de şoferi.
„Începând din acest an solicitările de finanţare se pot transmite online, dar având în vedere şi condiţiile celor care nu dispun de instrumente de comunicare electronică, primim înscrieri şi prin poştă, pe suport de hârtie. Pe perioada de înscriere, timp de două luni, asigurăm informare permanentă pentru cei interesaţi. Este important ca fiecare solicitant să-şi găsească un mentor, un îndrumător pentru perioada cursurilor şcolii de şoferi şi a pregătirii pentru examen. Aşteptăm solicitări motivate clar, din care să reiasă necesitatea şi beneficiul scontat al obţinerii permisului de conducere”, a precizat András Imre, Director Executiv al Fundaţiei Pentru Comunitate. 
Mai multe detalii despre programul „Permis pentru viitor” şi formularul de înscriere se pot descărca de pe site-urile www.pentrucomunitate.ro şi www.molromania.ro. Termenul final pentru depunerea solicitărilor este 25 ianuarie 2020.
 
Despre programul Permis pentru viitor
Programul Permis pentru viitor este organizat de Fundaţia Pentru Comunitate din fondurile puse la dispoziţie de MOL România. Prin acest program se acordă finanţarea necesară obţinerii permisului de conducere – costurile şcolii de şoferi şi cheltuielile adiacente – pentru categoriile B, C sau D (incluzând tractoare agricole sau forestiere, troleibuze şi tramvaie), în cazul tinerilor din medii defavorizate, cu vârstele cuprinse între 17 şi 25 de ani, pentru care existenţa permisului este o condiţie sau un avantaj în obţinerea unui loc de muncă, ori un instrument benefic în îndeplinirea sau extinderea atribuţiilor de serviciu în cazul celor care se află deja în activitate.
În cei patru ani de la prima lansare în 2015, programul Permis pentru viitor a fost premiat de două ori pe plan naţional: la Gala Societăţii Civile 2018 şi la Romanian CSR Awards 2017. 
Concursul de proiecte pentru ediţia a 5-a a fost lansat la 27 noiembrie 2019, iar termenul de trimitere a dosarelor este 25 ianuarie 2020. Fondul programului este de 75.000 lei.
 
Despre MOL România
MOL România este o subsidiară a MOL Group şi una dintre cele mai importante companii petroliere din România, cu o prezenţă de peste 20 ani pe piaţa autohtonă. MOL România are un portofoliu extins de produse şi servicii în domeniul comerţului de carburanţi, lubrifianţi, produse petrochimice şi bitum. În prezent, compania deţine un număr de 227 staţii de servicii, 2 depozite de carburanţi, la Giurgiu şi Tileagd şi un terminal LPG la Tileagd. MOL România are sediul social la Cluj-Napoca, sediul de business la Bucureşti, un sediu administrativ la Arad şi un număr de aproximativ 250 de angajaţi proprii. MOL România a fost prima companie petrolieră care a implementat un program de loialitate, MOL MultiBonus, recompensat de 2 ori cu locul I pentru calitate în clasamentul programelor de loialitate din România în cadrul cercetării de piaţă QUDAL. Începând cu anul 2017, MOL România este parte a proiectului NEXT-E care vizează instalarea a 40 de staţii de încărcare pentru autovehicule electrice. MOL România este un membru activ al comunităţilor în care operează, printr-o platformă extinsă de programe sociale precum Premiul Mentor, Program pentru Sănătatea Copiilor sau Permis pentru Viitor. 
 
Despre Grupul MOL
Grupul MOL este o companie internaţională integrată şi independentă, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume şi peste 100 de ani de experienţă în industrie. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de peste 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care  227 în România. Grupul MOL este un furnizor de produse din polimeri precum polipropilenă, polietilenă de înaltă şi de mică densitate, înregistrând vânzări anuale de peste 1.000 kt.
 
Despre Fundaţia Pentru Comunitate
Fundaţia Pentru Comunitate este o organizaţie non profit înfiinţată la Cluj în 2008 cu scopul de a sprijini talentul, cunoaşterea, solidaritatea, valorile comunitare, astfel încât lumea noastră să devină mai prietenoasă. Pentru realizarea scopurilor anunţate, Fundaţia sprijină activităţi în domeniul cultural, educativ, social, comunitar, sportiv şi de recreaţie. Sprijină de asemenea copii şi tineri în suferinţă, precum şi acele organizaţii care se ocupă de însănătoşirea şi reabilitarea lor. 
 
Sursa:Comunicat Fundatia pentru comunitate