IPJ Prahova.BULETIN DE PRESĂ.21 noiembrie 2019

 

Dosar penal pentru conducere fără permis

  • Miercuri, în jurul orelor 10:10, un echipaj de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Vâlcăneşti, a oprit pentru control un moped, care se deplasa pe raza localităţii, iar în urma verificărilor, s-a stabilit faptul că acesta era condus de un tânăr în vârstă de 24 de ani, din comuna Vâlcăneşti, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie. A fost întocmit dosar penal pentru conducere fără permis.

Acţiuni pentru asigurarea climatului de siguranţă rutieră pe drumurile naţionale

  • Poliţişti ai Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru identificarea şi sancţionarea pietonilor care încalcă normele legale şi a conducătorilor de autovehicule care nu acordă prioritate de trecere acestei categorii de participanţi la trafic.

Au aplicat 60 de sancţiuni contravenţionale (15 pentru abateri pietoni), în valoare de 12.225 lei, iar ca măsuri complementare au reţinut cinci permise de conducere. 43 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest.

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 115 conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 170 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (25 pentru viteză excesivă; 21 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 17 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 15 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto.

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 111 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 77 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 19 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 38.420 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 145 de autovehicule şi au legitimat 416 persoane.

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 12 infracţiuni şi constatate 86 de contravenţii (dintre care 41 la Legea nr. 61/1991 şi 34 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 682 de persoane şi controlate 398 de autovehicule (46 testări alcoolscop).

 

Foto cu caracter ilustrativ