Preşedintele României, Klaus Werner Iohannis a fost la Ploieşti,in vizita electorala (foto si video)

Luni seară, actualul Preşedinte al României, Klaus Werner Iohannis a fost în vizită în” urbea lui nenea Iancu”, în Sala Sporturilor” Olimpia”.

Vizită a fost una electorală, Klaus Iohannis fiind în campanie şi susţinut de PNL.
În faţa a circa 3000 de membrii şi simpatizanţi PNL (aduşi din Ploieşti şi judeţul Prahova), candidatul liberal s-a dezlănţuit împotriva PSD.
Iohannis, Adrian Dobre” Primarul general al Ploiestiului” şi... stejarul
Klaus Iohannis a fost foarte bucuros de faptul că a plantat un... stejar, în centrul mun. Ploieşti, “împreună cu Adrian, primarul general al oraşului”.
Viorica Dancila, ţinta ironiilor.
Contracandidata lui Iohannis (N.r. Viorica Dancila-PSD) a fost ţinta ironiilor, atât din partea actualului Prewsedinte dar şi a fostului jurnalist, actualmente europarlamentarul, Rareş Bogdan.
Iohannis despre mult trâmbiţata dezbatere.
 
„Unii au început să dezbată dezbaterea. În esenţă o dezbatere este un lucru onorabil între politicieni. Dar, nu vreau să repet toată discuţia, vreau să spun că nu particip la o dezbatere cu contracandidata fiindcă doamna Dăncilă reprezintă un partid nedemocratic, nereformat, reprezintă guvernul care a întruchipat regimul toxic Dragnea-Dăncilă, regim care a guvernat cras împotriva românilor, nu doar că a guvernat împotriva românilor, a atacat românii în stradă anul trecut pe 10 august. Pe reprezentanta unui astfel de partid care a guvernat împotriva românilor şi care mai nou aruncă acuzaţii xenofobe nu pot să o întâlnesc la o dezbatere. Despre ce să vorbim?”
Klaus Iohannis a răspuns şi la atacurile psd-iste şi la acuzaţia de a trimite membrii acestui partid la reeducare.
„A pus această contracandidată a mea pe unii din echipa de la PSD să spună lucruri foarte ciudate. Cum că eu mi-aş dori să adun pesediştii undeva pentru reeducare. Bun, acuma una la mână asta nu e treaba mea. Doi, ca să reeduci pe cineva, prima dată trebuie să fie educat. Ori de la persoane care mă atacă cu mizerii xenofobe nu pot pur şi simplu să presupun că au beneficiat de prima etapă esenţială de educaţie. Unii bine intenţionaţi au vehiculat în spaţiul public o chestiune: cum că lipsa dezbaterii ar reprezenta un deficit democratic. Acum, să vă spun sincer, în România există un deficit democratic, şi are un nume: Partidul Social Democrat”.
Război cu PSD, încă de la sosire.
Înainte de a intra în sală, Klaus Iohannis a răspuns întrebărilor jurnaliştilor şi a continuat războiul cu PSD.
”. "Este un război care va fi tranşat în mod nedemocratic, prin vot. Însă vreau să fac o precizare foarte importantă, eu în niciun caz nu sunt în război cu alegătorii PSD. Ei au tot dreptul să voteze cu partidul pe care îl preferă, dar cred că nici ei nu sunt foarte mulţumiţi că li s-a promis marea cu sărea în decembrie 2016 (n.r. la alegerile parlamentare) şi, când a ajuns PSD-ul la putere, a început să atace marile sisteme publice, a dorit să politizeze justiţia şi în final nici măcar realizările cu care se tot laudă PSD-ul nu au adus omului de rând mare lucru, au crescut un pic salariile şi pensiile şi, în compensaţie, a crescut inflaţia şi a «mâncat», practic, această creştere", a declarat Klaus Iohannis. Referitor la priorităţile pentru următorul mandat, odată ce se va fi încheiat "războiul", preşedintele în funcţie a enumerat "resetarea României" şi "repararea relelor făcute de PSD", urmate de întărirea parteneriatelor externe, stimularea economiei şi înzestrarea armatei: "Pentru următorul mandat am foarte multe proiecte, toate ţin de România normală. Avem nevoie de o resetare a României, asta însemnând să reparăm tot ce s-a stricat în aceşti ani. Marile sisteme publice trebuie repuse în funcţiune aşa cum sunt gândite, sistemul de sănătate, şcoli, poliţie, jandarmerie şi aşa mai departe, peste tot acest regim toxic Dragnea-Dăncilă şi-a înşurubat pilele, cunoştinţele, neamurile. Lucrurile trebuie reluate, trebuie aduşi oameni merituoşi, oameni pregătiţi în poziţiile de conducere, trebuie să refacem aceste sisteme astfel încât să funcţioneze pentru cetăţean. În paralel, trebuie create condiţii pentru o dezvoltare economică mai bună, mai sustenabilă, a sta însemnând crearea unor condiţii bune pentru noi investitori, acolo unde lucrurile merg trebuie încurajaţi oamenii de afaceri. Şi, evident, sunt zone care ţin de securitatea naţională unde trebuie să ne aplecăm foarte mult, vorbesc aici şi de parteneriatul cu Statele Unite, şi despre dotarea armatei, despre pregătirea soldaţilor".
Înainte de speach-ul Preşedintelui, au mai vorbit senatorul Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova, primarul Ploieştiului, Adrian Dobre, senatorul Alina Gorghiu, fost preşedinte al PNL, şi europarlamentarul Rareş Bogdan.
Adrian Dobre, nu-l poţi invita săptămânal pe Iohannis la Ploieşti?
Venirea Preşedintelui Klaus Iohannis la Ploieşti l-a” forţat” pe Adrian Dobre (Primarul Ploiestiului), să iasă din birou şi să facă curăţenie” lună” în locurile prin care a trecut Preşedintele ţării.
De la prima oră de luni, aleile şi potecile din Parcul Tineretului (zona Sălii Sporturilor Olimpia) au fost măturate, au fost schimbate sau instalate coşuri de gunoi, poliţiştii au blocat accesul către intrarea principală, şamd.
Filtre ca la un meci (important) de fotbal.
Cei care au dorit să intre în sală, au trecut printr-un filtru al SPP-istilor şi controlaţi la” sânge”, pentru a nu deţine asupra lor obiecte contondente arme, alcool, droguri, şamd.
De control nu au scăpat nici jurnaliştii.

 

 

 

Video :Andrei Mihai Gratie si Gabriel Dima