Comunicat Asociatia ” Prahova în acţiune ”.Avocatul  Răzvan Stănciulescu,reprezentant al societăţii civile ploieştene în cadrul Conferinţei “Managementul calităţii aerului şi mirosului”

Suntem încântaţi pentru alegerea ca speaker preşedintelui asociaţiei noastre în calitate de reprezentant al societăţii civile ploieştene în cadrul Conferinţei “Managementul calităţii aerului şi mirosului”, desfăşurată la Predeal în perioada 7-8 noiembrie 2019.

Invitaţia primită de asociaţia noastră constituie consecinţa realizării proiectului www.aerploiesti.ro (prima reţea independentă de măsurare a calităţii aerului din Ploieşti).

Evenimentul a reunit membri ai comunităţii academice, ai Guvernului şi ai industriei, actori implicaţi în calitatea aerului şi a disconfortului olfactiv.

Momentul discursului avocatului Răzvan Stănciulescu a reprezentat punctul culminant al conferinţei, producând dezbateri intense, la obiect, având la bază modul de măsurare şi analiză a datelor de către autorităţi şi marile societăţi poluatoare. Preşedintele Prahova în Acţiune a solicitat punerea la dispoziţia cetăţenilor a măsurătorilor tuturor staţiilor în timp real, precum şi constituirea de către societăţile poluatoare a unui fond prin care să se achiziţioneze un sistem independent şi performant de măsurare a calităţii aerului, cu acoperire largă în Ploieşti şi în Judeţul Prahova, astfel încât să se poată identifica şi delimita poluarea urbană de cea industrială sau casnică.

Concluziile discuţiilor au fost constructive, oferind direcţia următorilor paşi care, în opinia noastră, ar trebui să fie făcuţi împreună.

Mulţumim pentru invitaţie organizatorilor, Meda Consulting şi Universitatea Petrol-Gaze!

Notă: Prahova în Acţiune permite folosirea liberă a datelor colectate de aparate în reţeaua www.uradmonitor.com pentru orice demersuri cetăţeneşti, în vederea reducerii poluării.