BULETIN DE PRESĂ IPJ Prahova.7 noiembrie 2019

 

 

 

 

Ploieştean arestat preventiv pentru furturi din buzunare

 

 • Continuând cercetările în trei cauze penale privind săvârşirea de furturi din buzunare, pe raza municipiului Ploieşti, poliţişti din cadrul Biroului de Combatere a Infracţiunilor contra Persoanei şi Patrimoniului au identificat persoana bănuită ca fiind un ploieştean de 32 de ani, cunoscut cu antecedente penale. A fost prezentat Judecătoriei Ploieşti, care a dispus arestarea sa preventivă, pentru 30 de zile.

 

 

Acţiuni pe linie rutieră pe drumurile naţionale

şi pe raza municipiului Ploieşti

 

 • Poliţişti din cadrul Biroului Drumuri Naţionale şi Europene au acţionat pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale de către conducătorii de vehicule care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului, precum şi pentru nerespectarea de către pietoni a normelor privind circulaţia pe drumurile publice. Au fost aplicate 47 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 11.900 lei, iar ca măsuri complementare, au fost reţinute cinci permise de conducere, 56 de conducători auto fiind testaţi cu aparatul etilotest.

 

 

 • Agenţi de poliţie din cadrul Biroului Rutier au executat o acţiune similară, pe raza municipiului Ploieşti, ocazie cu care au aplicat 24 de sancţiuni contravenţionale (9 pentru neacordare prioritate pietoni, 4 pentru abateri pietoni etc.), în valoare de 11.890 lei. Ca măsuri complementare, au reţinut un număr de zece permise de conducere.

 

 

 

 

 

 

Acţiune pe lina combaterii faptelor de cersetorie, prostituţie stradală în municipiul Ploieşti

 

 • Miercuri, în intervalul orar 14.00-16.00, poliţişti din cadrul Secţiei nr. 3 Ploieşti au acţionat în zonele str. Gh. Gr. Cantacuzino – Parc „Coral” şi „Podul Înalt” – DN 72, în vederea combaterii actelor de cerşetorie, prostituţiei stradale, precum şi pentru menţinerea unui climat corespunzător de siguranţă publică. Pentru neregulile constatate, au aplicat şase sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.500 lei.

 

 

Material lemnos fără documente de provenienţă, confiscat de poliţişti

 

 

 • Poliţişti ai Secţiei Rurale nr. 4 Câmpina au executat o acţiune pe linie de silvicultură, pe raza localităţilor Valea Doftanei şi Brebu. Astfel, au fost efectuate verificări la o societate comercială cu obiect de activitate debitare şi prelucrare material lemnos şi două controale pe raza comunei Brebu, zona Păltinoasa. Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.000 de lei şi au fost confiscaţi valoric 16,92 m3 cherestea, de 10.811 lei.

 

 

Acţiune combatere delicte silvice, nereguli în domeniul transporturilor

de mărfuri şi persoane

 

 

 • În intervalul orar 11.00-13.00, la nivelul Secţiei de Poliţie Rurală nr. 1 Apostolache a fost organizată şi desfăşurată o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice şi a neregulilor din domeniul transporturilor de mărfuri şi persoane. Astfel, au fost legitimate 28 de persoane, controlate 23 de autovehicule (4 transporturi de material lemnos), a fost constatată o infracţiune, aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 1.740 lei, şi a fost ridicată în vederea distrugerii cantitatea de 130 kg peşte (în valoare de 780 lei).

 

Exemplu semnificativ:

 • În jurul orei 12.30, pe raza comunei Podenii Noi, poliţişti din cadrul Secţiei Rurale nr. 1 Apostolache au depistat un bărbat de 61 de ani, din oraşul Mizil, în timp ce oferea spre vânzare cantitatea de 130 kg peşte, specia caras şi roşioară, din portbagajul unui autoturism. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta cumpărase peştele de la diferiţi săteni din comuna Fulga, cu scopul de a-l comercializa ulterior, fără a avea documente de provenienţă şi sanitar-veterinare. În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui şi altor vieţuitoare acvatice obţinute din pescuit ori produselor din peşte, conform legii privind pescuitul şi acvacultura.

 

 

Dosare penale pentru infracţiuni la regimul rutier

 

 • Miercuri, 6 noiembrie a.c., în jurul orelor 13:15, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina - Biroul Rutier, în urma unei sesizări primite de la poliţiştii locali, s-au deplasat pe Bld. Carol din localitate, unde au identificat un autoturism care era oprit neregulamentar, pe trotuar. Au fost efectuate verificări şi s-a stabilit faptul că, la volanul autoturismului, se afla un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Mun. Bucureşti, care avea permisul de conducere suspendat, fapt pentru care, pe numele acestuia s-a deschis un dosar penal.

 

 • În seara zilei de 6 noiembrie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că, pe raza comunei Iordăcheanu, între satele Vărbila şi Nisipoasa, pe D.J. 102E, pe direcţia de mers dinspre comuna Plopu către comuna Iordăcheanu, s-a produs un accident de circulaţie, iar conducătorul auto este încarcerat. Agenţi de poliţie din cadrul Secţiei nr. 1 de Poliţie Rurală Apostolache, s-au deplasat la locul indicat, unde au găsit un autoturism care se afla în afara părţii carosabile, într-un şanţ.

Martorii prezenţi la incident au declarat poliţiştilor că bărbatul care se afla la volan a fost ajutat să iasă din autoturism, după care a fugit în pădure.

Au fost efectuate verificări şi s-a constatat faptul că autoturismul aparţine unui bărbat în vârstă de 41 de ani, din judeţul Prahova. Pe parcursul cercetărilor, persoana a revenit la locul accidentului şi a recunoscut faptul că a condus autoturismul implicat în incidentul rutier.

Totodată, a declarat faptul că a consumat băuturi alcoolice pe parcursul zilei şi că nu a suferit leziuni în urma evenimentului.

Întrucât nu a fost de acord să fie testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a fost transportat la Spitalul orăşenesc Urlaţi pentru a i se recolta probe biologice de sânge, şi această procedură fiind refuzată.

Astfel, conducătorului autoturismului i-a fost reţinut permisul de conducere şi i s-a întocmit dosar penal pentru refuzul de prelevare a mostrelor biologice.

 

 • La aceeaşi dată, în jurul orelor 23:00, poliţiştii au depistat pe DJ 720, în satul Diţeşti, un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, care, întrucât emana halenă alcoolică , a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, conducătorul auto a fost condus la Spitalul Orăşenesc Băicoi pentru a-i fi prelevate mostre biologice de sânge.

Totodată, au fost efectuate verificări şi s-a constatat faptul că acesta nu deţine permis de conducere, întocmindu-se dosar penal pentru conducere fără permis de conducere şi

sub influenţa alcoolului.

 

Poliţiştii prahoveni alături de elevi

 

 • În cadrul programului “BLITZ 9 - Sistemul Punctual de Intervenţie”, între orele 13:00 – 14:00, poliţiştii ploieşteni din cadrul Secţiei nr. 1, au executat o acţiune în zona Colegiului Economic “Virgil Madgearu” din municipiu. Cu acest prilej, au fost purtate discuţii cu conducerea şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ cu privire la date de interes operativ pentru munca de poliţie, precum şi cu 22 de elevi ai clasei a XI-a, pe linia prevenirii violenţei în şcoli, siguranţa în mediul online, normele de conduită morală, precum şi aspecte care ţin de consumul şi comercializarea de droguri sau alte substanţe periculoase. De asemenea, au fost efectuate activităţi de patrulare pe străzile adiacente în scopul prevenirii delincvenţei juvenile, victimizării minorilor, combaterii faptelor antisociale stradale şi asigurarea fluenţei traficului rutier.

 

 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

 

 • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat două acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 118 conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat două infracţiuni şi au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (cinci pentru viteză excesivă; 24 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 26 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 18 permise de conducere şi au fost retrase şase certificate de înmatriculare auto.

 

 • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 55 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 41 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 29.620 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 172 de autovehicule şi au legitimat 428 de persoane.

 

În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 12 infracţiuni şi constatate 97 de contravenţii (dintre care 32 la Legea nr. 61/1991 şi 50 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 697 de persoane şi controlate 393 de autovehicule (76 testări alcoolscop).

 

Sursa:Comunicat IPJ Prahova

Foto cu caracter ilustrativ