176  DE SANCŢIUNI APLICATE DE POLIŢIŞTII RUTIERI  ÎN CADRUL UNEI ACŢIUNI FULGER

 

Vineri, 1 noiembrie a.c., în intervalul 16:00-20:00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti rutieri de la mai multe subunităţi teritoriale din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, au desfăşurat o acţiune în vederea creşterii gradului de siguranţă rutieră pe drumurile publice.

Poliţiştii au acţionat pe raza localităţilor Podenii Noi, Apostolache, Gornet Cricov, Valea Călugărească, Albeşti Paleologu, Ciorani, Mizil, Urlaţi, Gura Vadului, Ceptura, Fântânele, Sălciile, Fulga şi Baba Ana, pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, în special pentru identificarea conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză şi a celor care conduc autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice, precum şi a abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti.

Au fost controlate 579 de autovehicule şi aplicate 176 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 59.130 lei, dintre care 43 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 24 de sancţiuni au fost aplicate pentru lipsa portului centurii de siguranţă, 22 pentru lipsa documentelor prevazute de lege şi 86 de sancţiuni pentru alte abateri ale conducătorilor auto.

Trei conducători auto au rămas fără permis de conducere, fiind de asemenea reţinute 13 certificate de înmatriculare şi 7 seturi de plăcuţe cu numere.

În timpul acţiunii, au fost întocmite 2 dosare penale, un conducător auto fiind depistat la volan având o îmbibaţie alcoolică de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat iar un altul fiind depistat conducând, deşi nu poseda permis de conducere.

 

Sursa:IPJ Prahova