A  fost gasita minora disparuta,din Deva

                                                                                                                COMUNICAT IPJ PRAHOVA 

În cursul zilei de ieri, minora în vârstă de 15 ani, din Deva, care a plecat voluntar de la domiciliul său pentru a se deplasa la o prietenă din municipiul Ploieşti, a fost depistată de poliţişti pe raza comunei Olari din judeţul Dâmboviţa.  

 În urma activităţilor întreprinse de poliţişti în cazul privind plecarea voluntară (la data de 17.10.2019) de la domiciliu a unei minore în vârstă de 15 ani, din municipiul Deva (a se vedea ştirea de presă din data de 23.10.2019), minora în cauză a fost identificată de poliţişti pe raza unei comune din judeţul Dâmboviţa.  

 Minora, care se afla în urmărire naţională şi internaţională a fost depistată, ieri, la locuinţa unui tânăr în vârstă de 23 de ani (cu care se pare că avea o relaţie) şi a declarat că nu a fost victimă a niciunei infracţiuni. 

Din cercetări a reieşit faptul că minora, împreună cu tânărul de 23 de ani şi cu un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani (prietenul tânărului), s-a deplasat de bună-voie, în data de 17.10.2019, în localitatea unde a fost depistată, folosind mijloace de transport în comun.  

Minora şi cei doi dâmboviţeni au fost conduşi la sediul Poliţiei Oraşului Moreni, pentru a fi audiaţi în vederea stabilirii stării de fapt şi a tuturor împrejurărilor dispariţiei.  

Ulterior, o escortă formată din poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Deva   s-a deplasat la sediul Poliţiei Oraşului Moreni pentru a prelua minora, care a fost introdusă  în Centrul de Primire a Minorilor în Regim de Urgenţă Deva (fiind informaţi şi reprezentanţii D.G.A.S.P. Hunedoara).  

Activităţile investigative şi de cercetare întreprinse în vederea depistării minorei au fost realizate atât de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Hunedoara, cât cu sprijinul poliţiştilor I.P.J. Prahova şi I.P.J. Dâmboviţa, ai Biroului de Analiza Informaţiilor Hunedoara şi ai Biroului de Investigaţii Criminale Deva şi au fost coordonate de ofiţeri din cadrul Direcţiei de Investigaţii Criminale (I.G.P.R.).