BULETIN DE PRESĂ IPJ PRAHOVA.23 octombrie 2019

 

Atenţie la modurile de operare ,,Electrica” şi ,,Pomana”

 

  • Între orele 14 şi 16, poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 1 Ploieşti au executat o acţiune pe raza cartierului Bereasca în zona Şcolii Gimnaziale „Anton Pann”şi străzile adiacente, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale.

Cu această ocazie s-au purtat discuţii cu aproximativ 150 de persoane, locuitori ai cartierului Bereasca, agenţi economici, precum şi aprovimativ 60 conducători auto, fiind dezbătute teme pe linia furturilor din locuinţe prin modurile de operare „Electrica” şi „Pomana”, a furturilor din autovehicule, înşelăciuni prin metoda „Şmen” şi combaterea violenţei, fiind totodată distribuite pliante cu caracter informativ.

 

Acţiunile pentru combaterea delictelor sivice continuă.

 

În cursul zilei de ieri, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Câmpina au organizat şi executat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice pe raza comunei Valea Doftanei, cu sprijinul a doi specialişti de la Garda Forestieră şi Direcţia Silvică.

Cu acest prilej, au fost efectuate verificări la două societăţi comerciale cu profil de debitare şi prelucrare a materialului lemnos, respectiv exploatare, depozitare şi comercializare, precum şi un control în zona forestieră Orjogoaia, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate cinci sancţiuni, în valoare de 3.580 lei. De asemenea, a fost confiscată cantitatea de 1,3 m.c. cherestea.

 

Cinci acţiuni rutiere desfăşurate ieri, în judeţul Prahova

 

  • În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier au executat o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Astfel, 35 de conducători auto au fost testaţi alcoolscop, au fost aplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, iar ca măsuri complementare au fost reţinute şase permise de conducere şi au fost retrase două certificate de înmatriculare auto. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de 12.925 lei.

  • În intervalul orar 15 -16, poliţiştii rutieri din Ploieşti au desfăşurat o acţiune pentru combaterea încălcării normelor legale privind folosirea telefonului mobil în timpul conducerii autovehiculelor fără a folosi un dispozitiv de tip „mâini libere” şi verificarea legalităţii activităţilor de practică desfăşurate de către elevii şi instructorii auto autorizaţi cu autovehicule inscripţionate „Şcoală”.

Cu această ocazie, au controlat 56 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au aplicat 19 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 8555 lei.

 

  • O acţiune rutieră au executat şi poliţiştii din Slănic pe raza de competenţă.

Au controlat 38 de autovehicule, au aplicat 27 de sancţiuni în valoare de 8.700 lei şi au reţinut un permis şi un certificat de înmatriculare.

 

  • Tot ieri, la nivelul Secţiei de Poliţie nr. 2 Ploieşti a fost executată o acţiune în zonele aglomerate cu potenţial criminogen ridicat, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor sradale şi a activităţilor ilegale de comerţ.

Au fost legitimate 76 de persoane; controlate 46 de autovehicule, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 41 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.140 lei.

De asemenea, au fost confiscate flori de 976 lei, a fost reţinut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

 

  • Între orele 0930 şi 1130, poliţiştii din Sinaia, împreună cu colegi din cadrul Serviciului Rutier şi în colaborare cu reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Prahova, au organizat pe raza staţiunii o acţiune în scopul diminuării fenomenului privind transportul de persoane neautorizat şi combaterea faptelor de evaziune fiscală generate de acest fenomen, precum şi respectarea legalităţii în domeniul muncii.

A fost constatată o infracţiune, respectiv ,,Conducere a unui autovehicul de către o persoană care nu are acest drept” şi au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 6.930 lei.

Astfel, în jurul orelor 11:05, poliţiştii au depistat în trafic, o conducătoare auto în vârstă de 42 de ani din oraşul Buşteni, care circula pe strada Calea Moroieni, deşi nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acum, prahoveanca este cercetată penal pentru infracţiunea de conducere pe drumurile publice fără a deţine permis de conducere.

 

Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore:

 

  • Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi executat şase acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 121 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au constatat o infracţiune şi au aplicat 236 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (29 pentru viteză excesivă; patru pentru abateri ale pietonilor; 48 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 30 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 16 permise de conducere şi retrase 11 certificate de înmatriculare.

 

  • De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat două infracţiuni (una în flagrant) şi au aplicat 117 sancţiuni contravenţionale (dintre care: 66 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, şase la Legea nr. 12/1990, 40 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 44.190 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 209 autovehicule şi au legitimat 490 de persoane.

 

  • În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate 10 infracţiuni şi constatate 114 contravenţii (dintre care 41 la Legea nr. 61/1991 şi 55 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 745 persoane şi controlate 448 de autovehicule (34 testări alcoolscop).

 

Sursa:Comunicat IPJ Prahova

Foto cu caracter ilustrativ