Luni ,poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea accidentelor

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului Drumuri Naţionale şi Europene din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat o serie de acţiuni pentru prevenirea şi combaterea cauzelor generatoare de accidente, îndeosebi pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.  
 
 
Având în vedere aceste aspecte, 60 de conducători auto au fost verificaţi şi, totodată, testaţi cu aparatul etilotest. 
La finalul zilei, 62 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, iar suma amenzilor indică valoarea de 30.095 lei. 
Tot în cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat, ca şi măsuri complementare, reţinerea a şapte permise de conducere, dar şi retragerea a două certificate de înmatriculare auto. 
 
 
De asemenea, pe DN1A, pe raza localităţii Vălenii de Munte, a fost identificat în trafic un conducător auto în vârstă de 42 de ani din comuna Teişani, care circula pe direcţia Ploieşti către Braşov. 
Cu ocazia verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că bărbatul efectua transport rutier de persoane contra cost, în mod ilegal 
Conducătorului auto i-a fost aplicată o sancţiune în valoare de 1.000 lei pentru contravenţia săvârşită, fiindu-i suspendat şi dreptul de utilizare al autoturismului pentru o perioadă de 6 luni, prin reţinerea certificatului de înmatriculare, dar şi retragerea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare. 
 
 
Mai mult, pe parcursul zilei de ieri, poliţiştii au constatat şi două infracţiuni la regimul rutier. 
Astfel, în timp ce acţionau pe DN 72, în jurul orelor 12:30, au depistat un conducător auto care se deplasa din direcţia Ploieşti către Tîrgovişte, cu un autoturism ale cărui plăcuţe cu număr provizoriu aveau valabilitatea expirată din data de 05.07.2019. 
Faţă de bărbatul în vârstă de 35 de ani din Filipeştii de Pădure, a fost întocmit un dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat. 
 
 
În jurul orelor 20:15, de data aceasta pe DN 1, la km 53, pe raza localităţii Bărcăneşti, poliţiştii au oprit în trafic un autoturism, al cărui conducător auto în vârstă de 67 de ani din com Bărcăneşti emana halenă alcoolică. 
Având în vedere starea acestuia, poliţiştii au procedat la testarea bărbatului cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat. 
În cauză, bărbatului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei şi, pe numele acestuia, a fost deschis dosar penal pentru infracţiunea de Conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului. 

Sursa:Politia Rutiera Prahova 

 

Foto:jurnalulph.ro