Angajaţii TCE au protestat în faţa Primăriei Ploieşti

Veniţi cu bannere, steaguri şi vuvuzele, circa 50 de salariaţi de la TCE Ploieşti au protestat, vineri, în faţa sediului Primăriei, reclamând problemele financiare ale societăţii de transport a municipalităţii şi solicitând implicarea autorităţilorpentru a rezolva mai multe probleme, de la implementarea unei directive europene şi până la plata unor datorii şi verificarea mai atentă a firmelor concurente care nu respectă traseele şi staţiile aprobate.

Protestul a fost organizat de Sindicatul Liber al Transportatorilor Profesionişti din Ploieşti, acelaşi care, pe 30 septembrie, transmisese către Inspectoratul Teritorial de Muncă o notificare privind intenţia de declanşare a conflictului colectiv de muncă, reclamând că nu fusese renegociat contractul colectiv, expirat de la finalul lunii iunie. În aceeaşi notificare, sindicaliştii prezentaseră mai multe revendicări, valabile şi la mitingul de astăzi. Astfel, ei au solicitat acordarea sumelor provenite din TVA câştigate conform sentinţei Curţii de Apel Ploieşti; respectarea de către ceilalţi transportatori a traseelor aprobate; ajustarea tarifelor TCE la nivelul pieţei şi actualizarea cu rata inflaţiei; respectarea condiţiilor de muncă; implementarea prevederilor Regulamentului CE nr. 1370/2007 privind compensaţia serviciilor publice de transport de călători; majorarea fondului de salarii raportat la coşul zilnic; recuperarea sumelor neîncasate din vânzarea titlurilor de călătorie de la două societăţi, care datorau în total peste 1,1 milioane de lei; respectarea de către Primărie a obligaţiilor ce-i revin din contractul de delegare a acestui serviciu public şi acţionarea în instanţă a Primăriei Ploieşti, pentru recuperarea unei sume invocate de 5,6 milioane de lei.

 

Sursa si foto :http://www.actualitateaprahoveana.ro/editia-electronica/actual/protest-galagios-al-angajatilor-tce-in-fata-primariei-ploiesti-26216