Asociatia “Un strop de fericire” pune Ploiestiul pe harta Europe Code Week 2019

Asociatia “Un strop de fericire” organizeaza evenimentul Code to Help http://www.stropdefericire.ro, https://www.facebook.com/events/691501337989671/, un concurs de programare şi tehnologie în cadrul iniţiativei Europe Code Week 2019, sprijinită de Comisia Europeană. Acesta se adresează liceenilor şi se desfăşoară în data de 18 octombrie 2019, în Ploiesti, in cadrul Colegilui National Mihai Viteazul, partener de traditie al asociatiei.

40 de tineri cu varste intre 12 si 18 ani participa la eveniment. Acestia, prin intermediul tenologiei propun solutii creative care rezolva o nevoie a comunitatii . Cele mai bune trei echipe beneficiaza de sprijin in dezvoltarea si implementare ideii. Acest mentorat este oferit de specialisti din cadrul companiei TMT Analysis (www.tmtanalysis.com).

Code to Help beneficiaza de suportul financiar al iniţiativei Meet and Code - https://www.meet-and-code.org/ susţinută la nivel european de compania de software SAP. Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH şi reţeaua TechSoup Europe în 25 de ţări europene şi susţine, pentru al treilea an consecutiv, evenimente de tehnologie şi programare desfăşurate în timpul Europe Code Week (5-20 octombrie 2019). În România, iniţiativa Meet and Code este coordonată de Asociaţia Techsoup.

Evenimentul Code to Help, aflat acum la editia cu numarul 2, inseamna pentru Asociatia “Un strop de fericire” si centrul ei de tineret o oportunitate oferita pasionatilor de programare de a invata practic, alinierea evenimentului la miscarea europeana crescand interesul si implicarea tinerior in proiect.

In urma Code to Help din 2018, ideile castigatoare, pe parcursul mai multor luni de colaborare au beneficiat de suportul specialistilor prezenti in juriu, cateva din ideile propuse fiind finalizate cu succes.

Asociatia “Un strop de fericire” - se implica in acest proiect pentru ca prin centrul ei de tineret isi propune sa ofere tinerilor o diversitate de oportuntati de educatie practica, dezvoltarea competentelor digitale, alaturi de alte 7 competente de baza ale secolului 21, fiind in scopul proiectelor organizatiei.

Detalii despre proiectele asociaţiei sunt disponibile pe www.unstropdefericire.ro, sau pe canalele sociale FacebookLinkedIn şi YouTube.

Comisia Europeană sprijină iniţiativa Europe Code Week ca parte a strategiei sale pentru o piaţă unică digitală. În Planul de Acţiune pentru Educaţie Digitală, Comisia încurajează în special şcolile să se alăture iniţiativei, obiectivul fiind acela de a avea 50% din toate şcolile europene implicate în promovarea digitalizării, până în anul 2020.

 La nivel european, valoarea finanţărilor acordate prin programul Meet and Code s-a ridicat anul acesta la peste 430.000 Euro, sumă alocată pentru susţinerea evenimentelor organizate în 25 de ţări, în cadrul Europe Code Week 2019.

În România, 90 de evenimente de programare şi tehnologie organizate de 75 de organizaţii non-profit au primit finanţare prin programul Meet and Code, în valoare totală de 27.000 EURO. Descoperiţi mai multe detalii despre toate evenimentele Meet and Code din ţară, aici - https://www.asociatiatechsoup.ro/blog/evenimentele-meet-and-code-2019.

Pentru cel de-al treilea an consecutiv, sub motto-ul ,,Empowering a Generation”, Meet and Code încurajează organizaţiile nonprofit din toată Europa să contribuie la promovarea educaţiei digitale, prin evenimente de programare sau de tehnologie dedicate copiilor şi tinerilor cu vârsta între 8 şi 24 de ani. Conform raportului “The Digital Skills Gap in Europe” al Comisiei Europene din 2017, 9 din 10 locuri de muncă vor necesita abilităţi digitale în viitorul apropiat.

Asociaţia Techsoup, Compania SAP, organizaţia non-profit germană Haus des Stiftens gGmbH şi ceilalţi parteneri ai reţelei TechSoup Europe sunt organizatorii iniţiativei Meet and Code. Aceasta sprijină evenimente de tehnologie şi programare în următoarele 25 de ţări: România, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Anglia, Franţa, Germania, Ungaria, Irlanda, Italia, Kazahstan, Macedonia, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Elveţia, Ucraina, Belgia, Olanda şi Portugalia.

Asociaţia Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro) creează şi oferă resurse IT şi experienţe de învăţare a tehnologiei pentru organizaţii nonprofit, tineri şi profesori. Asociaţia Techsoup este câştigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiţie organizată de Comisia Europeană.

Sursa:Comunicat Asociatia “Un strop de fericire”  Ploiesti