Comunicat IJP Prahova.REZULTATELE ACŢIUNII ,,ATENŢIE LA TREN!

Joi, 17 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Prahova, au desfăşurat activităţi în cadrul Planului de Acţiune ,,Atenţie la Tren!”, în intervalul orar 06:00-10:00 şi 16:00-18:00.

Principalele obiective au vizat prevenirea şi reducerea numărului de accidente rutiere soldate cu victime omeneşti şi pagube materiale ce au loc pe drumurile publice, în zona trecerilor la nivel cu cale ferată, precum şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule care nu respectă regulile de circulaţie instituite în aceste zone.
 
Totodată, s-a urmărit şi conştientizarea opiniei publice asupra intervenţiei punctuale şi graduale a poliţiştilor în locurile cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulaţie cu consecinţe deosebit de grave.
 
O altă ţintă a acţiunii a constat în verificarea semnalizărilor rutiere instalate în zonele vizate, sub aspectul respectării condiţiilor de amplasare a indicatoarelor rutiere precum şi asigurarea vizibilităţii.
 
Astfel, la activităţi au participat 82 de lucrători de poliţie transporturi, poliţie rutieră şi ordine publică, care au acţionat în zona a 37 de treceri la nivel cu calea ferată şi au verificat un număr de 268 de autovehicule.
 
Au fost aplicate 144 de sancţiuni contravenţionale (dintre care 14 pentru nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată), în valoare totală de 52.930 lei, fiind reţinute 12 permise de conducere, 4 certificate de înmatriculare şi 4 seturi de plăcuţe.
 
Exemple: 
 
La trecerea la nivel cu calea ferată amplasată pe DJ 101I – Buda, au fost depistaţi doi conducători auto care nu au oprit, în timp ce semnalele luminoase şi acustice erau în funcţiune iar semibarierele erau în curs de coborâre. 
 
Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, fiindu-le reţinut şi permisul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile.