BULETIN DE PRESĂ IPJ Prahova
 
 
Un nou rezultat pozitiv pe aparatul etilotest. Dosar penal pentru 0,97 mg/l alcool pur în aerul respirat, deşi se afla la volan.
 
În noaptea de 23/24 septembrie a.c., în jurul orelor 00:30, poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Ploieşti au identificat în trafic un conducător auto din municipiu, în vârstă de 37 de ani, care emana halenă alcoolică.
În urma testării cu aparatul etilotest, ploieşteanul a emanat o alcoolemie de 0,97 mg/l alcool pur în aerul respirat.
În cauză, a fost deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul pe drumurile publice, sub influenţa alcoolului.
 
Pentru prevenirea producerii de accidente rutiere pe DN1A, pe raza localităţii Lipăneşti, poliţiştii au desfăşurat o acţiune rutieră.
 
Ieri, în două intervale orare, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier au acţionat pe D.N.1A, în localitatea Lipăneşti, pentru combaterea nerespectării dispoziţiilor legale de către conducătorii auto referitoare la acordarea priorităţii de trecere pietonilor care au acest drept, precum şi cele privind regimul legal de viteză şi depăşire.
Cu această ocazie, au fost controlate 64 de autovehicule, 47 de conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, şi au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 4.930 lei.
Două permise de conducere au fost reţinute în urma neregulilor constatate, unul pentru depăşire neregulamentară şi unul pentru neacordare prioritate de trecere.  
 
Principalele activităţi desfăşurate de către efectivele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova în ultimele 24 de ore : 
 
Efectivele de poliţie rutieră din Prahova au organizat şi desfăşurat patru acţiuni având ca scop prevenirea şi combaterea principalelor cauze generatoare de accidente, ocazie cu care au fost verificaţi cu aparatul etilotest 135 de conducători auto. Având în vedere neregulile depistate, poliţiştii rutieri au aplicat 152 de sancţiuni contravenţionale, sancţionând astfel diferite abateri de la legislaţia rutieră (36 pentru viteză excesivă; 14 pentru neutilizarea centurii de siguranţă, 28 pentru transportatori de persoane şi mărfuri etc.). Totodată, ca măsuri complementare, au fost reţinute 13 permise de conducere şi au fost retrase trei certificate de înmatriculare auto. 
 
De asemenea, dispozitivul de siguranţă publică a acţionat pe raza întregului judeţ în vederea menţinerii unui climat de normalitate civică. În urma activităţilor de patrulare în mediul urban, agenţii de siguranţă publică au constatat o infracţiune în flagrant şi au aplicat 76 de sancţiuni contravenţionale (dintre care: 42 pentru diferite încălcări ale prevederilor Legii nr. 61/1991, 22 la O.U.G. nr. 195/2002 etc.), în valoare totală de 21.160 lei. Totodată, agenţii de siguranţă publică au verificat 135 de autovehicule şi au legitimat 359 de persoane. 
 
În aceeaşi perioadă, în mediul rural au fost sesizate cinci infracţiuni şi constatate 91 de contravenţii (dintre care 37 la Legea nr. 61/1991 şi 45 la O.U.G. nr. 195/2002). De asemenea, au fost legitimate 752 de persoane şi controlate 491 de autovehicule (70 testări alcoolscop). 
 
Foto cu caracter ilustrativ