Un elev roman a  fost deja premiat de NASA si americanii il roaga cu 70.000 de dolari sa studieze la ei!

Universităţile de mare prestigiu din Statele Unite ale Americii s-au luptat pentru a-l atrage pe Costin Dobrin, un elev din Constanţa, să înveţe la ele. Elevul român este considerat a fi noul Einstein.

El a ales să meargă la universitatea Columbia unde va studia din toamnă ştiinţele pământului, aceştia oferindu-i o bursă de 70.000 de dolari pe an, informează observator.news.ro şi preluat degazetaromaneasca.com.
„M-am simţit bine văzându-le interesul şi cuvintele frumoase pe care le-au folosit în răspunsurile lor. Am primit oferte foarte bune atât de la Columbia cât şi de la Harvard”, a spus elevul la Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân.
La ambele universităţi, Costin a fost acceptat cu bursă: 70.000 de dolari pe an. În plus, la Universitatea Columbia, elevul din Constanţa a primit o distincţie excepţională, care îi aduce în plus 10.000 de dolari.
„Am aflat că am fost numit Science Research Fellow. Aceasta este o titulatură pe care o primesc în fiecare an numai 10 studenţi, cei mai buni pe ştiinţă, cel mai important fiind că universitatea îmi va finanţa cercetarea pe timp de vară”, a spus Costin Dobrin.

CONTINUARE :