Concurs  de dezbateri academice ARGO Open 2019,la Ploiesti

 

Concursul de dezbateri academice ARGO Open 2019 se desfăşoară în perioada 20-24 septembrie, la liceul "Virgil Madgearu", în Ploieşti. 
Participa 28 de echipe- aproape jumătate autohtone, cealaltă jumătate din Cehia, SUA, Germania, Regatul Unit, Slovenia, Nigeria. 
Acest concurs de dezbateri academice e la cea de-a 8-a ediţie. El este foarte important pentru comunitatea de dezbateri şi pentru România în general pentru ca e singura competiţie internaţională de dezbateri organizata în tara noastră (restul sunt naţionale, unde participa doar romani). De aceasta data, Ploieştiul e pus pe harta dezbaterilor mondiale. 
Sunt 6 runde pre eliminatorii, după care eliminatoriile, care determina cine câştiga competiţia. Finala de anul trecut a fost câştigată de o echipa din Canada (care a jucat împotriva unei alte echipe din Canada în finala). 
Echipele din Prahova sunt mai puţine, pentru ca prahovenii au lucrat cot la cot ca să organizeze competiţia, ca voluntari. Este important ca participa şi lotul naţional al României de dezbateri academice, care a întrat în eliminatoriile campionatului mondial de dezbateri anul acesta. 
Debate-ul/dezbaterile academice sunt o activitate academica ce cultiva arta oratoriei, retoricii, educaţiei sociale. Toate evenimentele din acest domeniu se organizează sub umbrela asociaţiei naţionale ARDOR, iar ARGO (organizatorii propriu zişi ai concursului ARGO Open) este una dintre asociaţiile ei componente. 

Câteva din moţiunile care se vor dezbate de participanţi sunt: 
Acest parlament consideră că sistemele de justiţie din democraţiile în curs de dezvoltare ar trebui să dizolve partidele politice majoritare. 

Acest parlament ar interzice companiilor IT vestice să accepte termenii şi precondiţiile chinezeşti pentru a avea acces la piaţa chinezească (ex: acceptarea cenzurii de către Google, mutarea severelor Apple în China). 

Site-ul evenimentului: 
http://open.argodebate.ro/ 

Sursa:Comunicat Asociatia ARDOR