Comunicat Politia Locala Ploiesti . acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, de prevenire şi combatere a faptelor contravenţionale de orice natură În perioada 3–7 aprilie 2017,  poliţiştii locali cu atribuţii în domeniul ordinii publice şi circulaţiei rutiere au organizat acţiuni pe raza municipiului Ploieşti, de prevenire şi combatere a faptelor contravenţionale de orice natură, precum şi de asigurare a unei bune conduite a traficului rutier.

În acest sens, ca urmare a activităţilor de monitorizare au fost depistate 17 vehicule cu tracţiune animală care circulau pe alte trasee decât cele stabilite, fiind aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 8250 lei, în temeiul H.C.L. nr. 444/2011. Totodată,  s-a dispus şi măsura complementară de confiscare a unei căruţe cu ajutorul căreia se transportau deşeuri reciclabile, atelaj preluat de reprezentanţii S.C. Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti SRL şi depozitat în locaţia stabilită de municipalitate.

Poliţiştii locali au acţionat şi pentru identificarea persoanelor care se fac vinovate de abandonarea sau depozitarea deşeurilor menajere în locurile publice, altele decât cele special amenajate, încălcând dispoziţiile referitoare la gospodărirea municipiului, reglementate de H.C.L. nr. 228/2006. Astfel, au aplicate 51 de amenzi, cu o valoare totală de 11.650 lei.

Printre faptele depistate se regăsesc şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, consumul de băuturi alcoolice pe domeniul public, fapte de cerşetorie, concretizându-se în sancţionarea a 28 de persoane cu amenzi în valoare de 3050 lei - potrivit  Legii nr. 61/1991.

De asemenea, în urma acţiunilor întreprinse, au fost sancţionaţi contravenţional 77 conducători de autovehicule, care nu au respectat semnificaţia indicatoarelor rutiere ce reglementează oprirea şi staţionarea interzisă, precum şi accesul pe interzis - potrivit prevederilor art. 111 şi 142 din O.U.G. nr. 195/2002. În consecinţă, valoarea totală a amenzilor a fost de 18.560 lei. Poliţiştii locali din cadrul Serviciului Circulaţie pe Drumurile Publice au acţionat şi pentru fluidizarea traficului rutier în zona Halelor Centrale, dar şi în intersecţiile aglomerate din municipiu.