PATRULE CANINE, AU ÎNSOŢIT POLIŢIŞTII DE PREVENIRE ÎN ACŢIUNI ÎN PARCURILE DIN PLOIEŞTI

Poliţia a demarat, în municipiul Ploieşti, o serie de acţiuni informativ-preventive la care participă patrule canine de ordine publică. Primele activităţi de acest fel au avut loc joi, 19 septembrie a.c, în zona parcurilor Mihai Viteazul şi Nichita Stănescu.

Astfel, poliţişti de prevenire şi de ordine publică, însoţiţi de doi colegi patrupezi, din rasa ciobănesc german, şi-au făcut simţită prezenţa în zona parcurilor Mihai Viteazul şi Nichita Stănescu în intervalul orar 11.00 – 14.00.

Cum era de aşteptat, echipele au atras atenţia celor prezenţi, îndeosebi copii şi însoţitori (părinţi sau bunici), creându-se un bun prilej pentru a-i atrage în discuţii despre propria siguranţă. Celor mici le-am explicat de ce este bine să asculte întotdeauna de părinţi şi să fie precauţi în contactul cu persoanele necunoscute, în timp ce adulţilor le-am împărtăşit din experienţa noastră despre cât de important este să petreacă fizic cât mai mult timp cu copiii.

De asemenea, în Parcul Nichita Stănescu, vârstnicii care profită de vremea încă frumoasă şi se întâlnesc pentru diverse jocuri recreative, au apreciat ca binevenite recomandările colegelor noastre cu privire la veşnic actualele metode folosite de cei care comit înşelăciuni sau diverse genuri de furturi.

Poliţiştii nu scăpat din atenţie nici pe cei care îşi neglijau bunurile personale, sfătuindu-i cu privire la necesitatea unui plus de atenţie faţă de telefoanele mobile, portofelele sau bagaje ce pot deveni obiectul unui furt sau chiar tâlhării.
Sursa:IPJ Prahova