Campania de prevenire derulată la nivel naţional, a continuat  la Şcoala „Nicolae Bălcescu” Ploieşti

                                                                                     COMUNICAT IPJ PRAHOVA 

Campania de prevenire derulată la nivel naţional, continuă cu o vizită la Şcoala „Nicolae Bălcescu” Ploieşti. ROLUL nostru în educaţia elevilor este de a oferi SIGURANŢĂ! 

Întrucât anul şcolar a început şi ne dorim să fim cât mai aproape de copiii noştri, să oferim siguranţă micilor şcolari şi sfaturi utile pentru a împiedica apariţia vreunui eveniment ce le-ar putea distrage atenţia îndreptată către obţinerea unor rezultate şcolare cât mai bune, în ziua de 07 septembrie a.c., a fost demarată, la nivel naţional, campania ,,10 PENTRU SIGURANŢA ÎN ŞCOLI”. 

Astfel, în ziua de 13 septembrie, la Şcoala cu clasele I – VIII „Nicolae Bălcescu” Ploieşti, a fost desfăşurată şi o activitate în sistem integrat, la care au participat reprezentanţi din cadrul I.J.J. Prahova, G.M.J. Prahova, A.N.A. – C.P.E.C.A. Prahova, A.N.I.T.P. – C.R. Prahova, şi I.S.U.J. Prahova. 

Cu această ocazie, reprezentanţii I.J.P. Prahova alături de un cadru didactic, au abordat subiecte pe linia siguranţei pe internet: furtul de date personale, hărţuirea online (cyberbulling), ademenirea/ racolarea online (grooming), precum şi prevederile legislative în domeniu, punându-se accentul pe următoarele recomandări: 
- protejarea datelor personale şi a parolei; 
- evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri; 
- selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet; 
- respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente. 

Elevii au fost îndrumaţi să sesizeze situaţiile de acest gen, atât organelor de poliţie cât şi părinţilor şi cadrelor didactice. 
Totodată, li s-a atras atenţia cu privire la respectarea normelor de conduită în interiorul şcolii cât şi în afara acesteia. 

Campania se va derula până pe data de 20 septembrie a.c, iar echipele mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în continuare în unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţ, pentru a discuta cu elevii, părinţii şi cadrele didactice în vederea identificării de soluţii pentru problemele anterioare şi prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranţa în şcoli. 

Acţiunile desfăşurate cu ocazia campaniei ,,10 pentru siguranţa în şcoli”, vor fi continuate şi după data de 20 septembrie de către lucrătorii structurilor specializate pe durata întregului an şcolar. 

Foto si sursa:IPJ PRAHOVA