Campanie de informare şi prevenire pentru siguranţa elevilor în şcoli
Pentru că toamna s-a grăbit să îşi facă apariţia şi implicit cu ea ne pregătim din nou de şcoală, ne dorim ca niciun incident să intervină în concentrarea şi performanţele elevilor pe parcursul noului an şcolar care ne bate la uşă.
 
Astfel, în perioada 07 – 20 septembrie a.c., la nivelul judeţului Prahova se va desfăşura  *Campania de informare şi prevenire „10 pentru siguranţă”* ce are ca scop creşterea gradului de informare a elevilor, părinţilor şi profesorilor în legătură cu riscurile infracţionalităţii din unităţile de învăţământ şi zonele adiacente acestora.
 
Activităţile se vor desfăşura în sistem integrat, de următoarele instituţii: Inspectoratul Judeţean de Poliţie Prahova; Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Prahova; Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova; Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Prahova, Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane – Centrul Teritorial Ploieşti; Centrul de Perfectionare a Pregatirii Cadrelor Jandarmi Montan Sinaia; Gruparea de Jandarmi Mobilă ,, Matei Basarab” Ploieşti şi Instituţia Prefectului – Judeţul Prahova.
 
Sâmbătă-7 septembrie 2019, între orele 11.00-14.00, reprezentanţi de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie - Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii împreună cu alţi opt lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Ploieşti, au dat startul campaniei, desfăşurând activităţi de informare şi prevenire în zona centrelor comerciale de pe raza municipiului, unde au purtat discuţii cu părinţii şi copii despre importanţa respectării regulilor, a ascultării de adulţii în grija cărora se află precum şi a deschiderii către profesori, oferind sfaturi şi recomandări în scopul prevenirii victimizării minorilor. 
 
De asemenea, au fost abordate subiecte pe linia siguranţei pe internet punându-se accentul pe următoarele recomandări:
 
- protejarea datelor personale şi a parolei
- evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet
-selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet
- respingere unor contacte ,, agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.
 
Cu această ocazie, au fost distribuite un număr de 1.000 de orare, 300 de pliante şi 150 de broşuri cu recomandări în acest .
 
În perioada 10-20 septembrie a.c, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa în unităţile de învăţământ din municipiu şi judeţ, pentru a discuta cu elevii, părinţii şi cadrele didactice în vederea identificării de soluţii pentru problemele anterioare şi prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranţa în şcoli.
 
 
Acţiunile desfăşurate în cadrul campaniei vor continua şi după data de 20 septembrie de către lucrătorii structurilor specializate pe durata întregului an şcolar.
 
Sursa:Comunicat IPJ Prahova