Politistii rutieri ploiesteni au actionat pentru depistarea conducătorilor auto care se aflau  sub influenţa alcoolului si a substanţelor psihoactive

                                                                             COMUNICAT IPJ Prahova : 
In noaptea de 31.08/01.09 a.c., in intervalul orar 01:00-04:00, lucrătorii Biroului Rutier Ploiesti, sprijiniţi de poliţişti din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului, au acţionat pe raza Municipiului Ploiesti si in zonele adiacente, pentru disciplinarea si depistarea conducătorilor auto care se afla sub influenţa alcoolului si a substanţelor psihoactive. 

Astfel, au fost verificate *177 de autovehicule, 189 de persoane legitimate si efectuate 102 testări cu aparatul etilotest si doua testări cu aparatul Drugtest.* 

Politistii au aplicat *36 de sancţiuni* in *valoare de peste 12.100 de lei*, fiind reţinute 3 permise de conducere si retrase 4 certificate de înmatriculare. 

*Totodata, au fost constatate doua infracţiuni, dupa cum urmeaza*: 

In jurul orelor 03:30, pe Bulevardul Republicii din Ploiesti, politistii au depistat un bărbat in varsta de 35 de ani, care circula la volanul unui autoturism, din direcţia Carrefour catre Centru. 

In urma testării cu aparatul Drugtest, a rezultat ca subiectul este pozitiv la cannabis. 

Politistii au deschis pe numele bărbatului un dosar penal  pentru conducere sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. 

Cu dosar penal s-a ales si un tânăr de 25 de ani, depistat de poliţişti conducand un autoturism pe o strada din Municipiul Ploiesti, avand o alcoolemie de 0,77 mg/l alcool pur in aerul expirat. 

Tanarul este cercetat penal pentru conducere sub influenţa alcoolului. 

 

Foto cu caracter ilustrativ