ACŢIUNI DESFĂŞURATE PREMERGĂTOR  ÎNCEPERII  NOULUI AN ŞCOLAR
În contextul pregătirii noului an şcolar, astăzi, 29 august a.c.,  la nivelul judeţului Prahova, poliţiştii rutieri au desfăşurat acţiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulaţie, în vederea creşterii siguranţei rutiere.
 
 Pe parcursul întâlnirilor dintre poliţişti şi şoferii de autovehicule pentru transport şcolar, au fost verificate aspecte referitoare la deţinerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deţinerea şi valabilitatea inspecţiei tehnice periodice, precum şi a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.
 
 De asemenea, poliţiştii au pus în vedere acestora să respecte destinaţia pentru care au fost repartizate aceste vehicule.
 
Nu în ultimul rând, poliţiştii vor verifica în perioada următoare, semnalizarea rutieră din zona unităţilor de învăţământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia, iar în situaţia în care vor fi constatate nereguli, urmând să aducă la cunoştinţa administratorului drumului public şi să solicite acestuia remedierea lor, în regim de urgenţă.
 
Acestea sunt câteva dintre activităţile desfăşurate premergător începerii noului an şcolar, poliţiştii continuând să deruleze acţiuni şi după debutul şcolii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiţii optime şi de siguranţă, atât pentru cei mici, cât şi pentru părinţi şi profesori.
 
Sursa:Comunicat IPJ Prahova