Ziua internaţională a conştientizare a autismului a fost marcată şi la Ploieşti.(foto si video )

Duminică, în Piaţa Mihai Viteazul din Ploieşti a fost marcată Ziua internaţională a conştientizare a autismului.
Timp de aproximativ 5 ore, cei care au participat la evenimentul special dedicate autismului au avut parte de surprize, copii bucurându-se de jocuri tematice şi sesiuni de face-painting şi modelare de baloane, (realizate împreună cu artiştii de la Teatrul Ancuţa Ploieşti şi copii de la Centrul Dinamic Kids).
Printre invitaţi, a fost prezenta şi doamna Carmen Gheorghe (director al Poliţiei Locale Ploieşti).
Evenimentul de la Ploieşti a fost organizat de Asociaţia “Curcubeul Autismului “Prahova în parteneriat cu Teatrul Ancuţa şi Centrul Dinamic Kids, de asemenea au participat ca voluntari şi tinerii de la Asociaţia Tinerii Voluntari.

Culoarea simbolică a acestei zi a fost albastru.
Autismul este o boală caracterizată de scăderea capacităţii de a interacţiona în plan social şi de a comunica, de un comportament stereotip şi repetitiv cu simptome ce se manifestă de obicei înaintea vârstei de 3 ani. Tulburările de spectru autist (TSA) sunt complexe, au cauze multiple şi pot afecta creierul în moduri diferite.
Persoanele cu autism au nevoie de terapie continuă, care vizează îmbunătăţirea sau dezvoltarea abilităţilor de comunicare, combaterea izolării sociale, formarea unei anumite rutine, acumularea de informaţii şi cunoştinţe, estomparea comportamentelor disruptive etc. Întreruperea terapiei sau fluctuaţiile de participare la şedinţele terapeutice conduc, de cele mai multe ori, la înregistrarea unui regres sau la consecinţe ireversibile. Pe lângă terapia individuală este nevoie şi de terapie de grup care să vizeze procesul de dezvoltare a propriei personalităţi sociale.https://www.youtube.com/watch?v=C4ixLeIkA6U&feature=youtu.be