Noi sanctiune aplicate de Politia Rutiera Prahova
Joi, 4 iulie a.c., in intervalul orar 06:00-12:00, Serviciul Rutier al IPJ Prahova, a desfasurat o actiune pentru disciplinarea conducatorilor auto si reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere pe raza localitatilor Campina, Breaza, Comarnic, Sinaia, Busteni si Azuga. 
La activitati au participat si doi reprezentanti din cadrul R.A.R.
Astfel, au fost controlate 210 autovehicule, au fost efectuate 80 de testari cu aparatul etilotest si au fost aplicate 176 de sanctiuni contraventionale. 
Pentru incalcarea limitelor legale de viteza au fost aplicate 67 de sanctiuni, pentru nerespectarea obligatiei de a purta centura de siguranta 25 de sanctiuni si 79 au fost aplicate pentru alte abateri. De asemenea, 5 sanctiuni au fost aplicate unor biciclisti si pietoni.
Politistii au retinut un permis de conducere, 11 certificate de inmatriculare (9 pentru defectiuni tehnice si 2 pentru lipsa ITP) si 4 seturi de placute de inmatriculare.
*Exemple* :
Un barbat care circula pe o strada din Orasul Breaza a efectuat o depasire neregulamentara, fapt pentru care a fost sanctionat contraventional fiindu-i retinut totodata si permisul de conducere.
Un alt conducator auto a fost depistat pe o strada din Campina conducand un autoturism care avea ITP-ul expirat. Acesta a fost sanctionat contraventional, iar certificatul de inmatriculare si placutele cu numere i-au fost retinute.
Politistii vor continua desfasurarea unor astfel de actiuni, in vederea asigurarii unui climat de siguranta rutiera pe raza judetului Prahova.
 
Sursa:Comunicat IJP Prahova