85 de sancţiuni contravenţionale aplicate de poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti
Potrivit IJP Prahova, n noaptea de 29 spre 30.06 a.c., în intervalul orar 22.00-01.00, poliţiştii Biroului Rutier Ploieşti, au acţionat cu forţe mărite pe raza municipiului, pentru constatarea şi sancţionarea participanţilor la trafic, a celor care nu respectă regulile de circulaţie, având ca scop reducerea accidentelor de circulaţie şi pe timpul nopţii.
În cadrul acţiunii, 315 persoane au fost legitimate şi 283 de auto controlate, şi au fost efectuate 207 testări cu aparatul etilotest.
Rezultatele nu s-au lăsat aşteptate astfel încât, poliţiştii au aplicat 85 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 32.250 lei.
Dintre acestea, 30 au fost pentru nerespectarea obligaţiei de a purta centura de siguranţă, 5 pentru conducerea unui vehicul având inspecţia tehnică periodică expirată, o sancţiune pentru aplicarea foliilor neomologate şi două sancţiuni pentru faptul că nu au avut încheiată poliţa RCA.
De asemenea, 9 sancţiuni au fost îndreptate către biciclişti, iar doi conducători auto au fost depistaţi sub influenţa alcoolului.
În urma testării celor doi cu aparatul etilotest, rezultatul a fost de 0,16 mg/l, respectiv 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Mai mult, unul dintre ei nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului, fiind necesară urmărirea şi oprirea sa.
Celor doi conducători auto le-a fost reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile şi au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă.
Totodată, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare şi reţinute 3 seturi de plăcuţe cu numerele de înmatriculare.
Acţiunile de acest gen vor continua, şi vă recomandăm să purtaţi centura de siguranţă şi să nu vă urcaţi la volanul vehiculelor sub influenţa alcoolului.
Viaţa dumneavoastră şi a celor din jur are prioritate.