Operatorul de salubritate Rosal a primit amenzi uriase de la Politia Locala Ploiesti
                                                                                                 Comunicat Politia Locala Ploiesti 
 
SITUAŢIE
 
SANCŢIUNI CONTRAVENŢIONALE – SALUBRITATE
 
01 ianuarie – 10 iunie 2019
 
Cadrul legal:
 
1. Hotărârea de Consiliu Local nr. 228/2006 pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Ploieşti, precum şi constatarea şi sancţionarea faptelor ce constituie contravenţii;
2. Hotărârea de Consiliu Local nr. 34/2019 referitoare la modificarea şi completarea Hotărârii de Consiliu Local nr. 218/2015 privind aprobarea Regulamentului serviciului de salubrizare în municipiul Ploieşti
 
Pentru încălcarea prevederilor actelor normative mai sus menţionate, Poliţia Locală a aplicat, de la începutul anului 2019 şi până în prezent, sancţiuni contravenţionale după cum urmează:  
 
    SERVICIUL ORDINE PUBLICĂ ŞI PAZĂ – 544 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 115.300 lei, pentru abandonarea sau depozitarea deşeurilor pe domeniul public. 
 
    BIROUL PROTECŢIA MEDIULUI – 72 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.400 lei, persoanelor depistate în timp ce depozitau deşeuri de orice natură pe domeniul public al municipiului  –  conform art. 2 pct. 2 din H.C.L. nr. 228/2006  şi Cap. I pct. 1, respectiv Cap. II pct. 1 din H.C.L. nr. 34/2019.
 
    Totodată, politiştii locali din cadrul Biroului Protecţia Mediului au sancţionat contravenţional operatorul de salubritate ROSAL GRUP pentru nerespectarea graficului de ridicare deşeuri menajere sau neridicarea întregii cantităţi de deşeuri cu 14 amenzi în valoare de 34.500 lei, sume ce reprezintă venit la bugetul local.
 
    Referitor la neîncheierea contractelor de salubrizare cu operatorul autorizat de către  persoanele fizice/juridice, s-au aplicat un număr de 22 sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 19.000 lei.
 
    De asemenea, s-au întreprins un număr de 286 acţiuni de depistare a persoanelor care abandonează deşeuri de orice natură pe domeniul public, încălcând astfel regulile de gospodărire a municipiului, activităţi în urma cărora s-au aplicat sancţiuni contravenţionale. Astfel de acţiuni au avut loc şi împreună cu Garda Naţională de Mediu şi RASP Ploiesti.
 
    Total: 616 sancţiuni contravenţionale în valoare de 181.700 lei.
 
Foto cu caracter ilustrativ