Comunicat de presa sedinta CExN al UNPR. Schimbari majore la conducerea Organizatiei Judetene UNPR Prahova

Comitetul Executiv Naţional al Uniunii Naţionale pentru Progresul României s-a reunit sâmbătă, 8 iunie 2019, la sediul central al partidului. La şedinţă au participat preşedintele UNPR, secretarul general, preşedintele Consiliului Naţional, vicepreşedinţii şi preşedinţii organizaţiilor judeţene, ale sectoarelor municipiului Bucureşti şi diaspora.

S-a analizat activitatea filialelor, precum şi stadiul realizării sarcinilor trasate cu ocazia vizitelor conducerii partidului în regiuni, în cadrul procesului de reorganizare a UNPR.
De asemenea, s-au stabilit liniile directoare şi modul de organizare la nivel local, judeţean şi central pentru perioada următoare, în vederea atingerii ţintelor partidului la alegerile de anul viitor.
„Procesul de reorganizare va ajunge la final în această toamnă, când ne apucăm serios de treabă pentru alegerile locale şi parlamentare. Am spus încă de la începutul acestui an că pentru UNPR obiectivul strategic este să atingem ţintele stabilite pentru alegerile de anul viitor. Ne propunem să obţinem peste 7% la locale şi peste 10% la parlamentare. Pentru asta, avem nevoie de o foarte bună organizare şi de implicare totală din partea tuturor preşedinţilor de filiale, dar şi a fiecărui membru în parte. România are nevoie de un partid ca UNPR, care luptă pentru bunăstarea românilor, pentru respectarea drepturilor lor, pentru apărarea valorilor naţionale”, a declarat preşedintele UNPR, Gabriel Oprea.
Liderul partidului le-a vorbit membrilor CExN UNPR despre proiectele de acte normative iniţiate de unele partide, care vor conduce la pierderea sau diminuarea drepturilor obţinute legal, pentru anumite categorii profesionale, subliniind, în context, situaţia pensiilor militare.
El a reamintit modificările legislative iniţiate de UNPR şi adoptate de Parlament în perioada mandatelor sale la apărare şi interne, de care au beneficiat atât militarii activi cât şi cei în rezervă.
Gabriel Oprea a mai arătat că UNPR condamnă acţiunile coordonate, ale unor persoane şi entităţi, menite să conducă la dezbinare şi ură între români şi maghiari şi a evidenţiat lipsa de implicare a autorităţilor în soluţionare acestor situaţii, care poate avea urmări grave. El a precizat că statul român, Constituţia României, valorile şi simbolurile naţionale trebuie respectate de către toţi cetăţenii, indiferent de etnie, iar autorităţile trebuie să fie ferme în apărarea acestora.

Tot cu aceasta ocazie, presedintele Niculae Daniel a fost numit vicepresedinte la nivel national iar ca Presedinte al Organizatiei Judetene UNPR Prahova a fost numit ec Adrian Radu.

Contactat telefonic, actualul presedinte a confirmat zvonurile potrivit carora, prima decizie a sa va fi demiterea mai multor consilieri locali din Prahova, aspect cu care a informat conducerea UNPR chiar in timpul desfasurarii Congresului.

Reamintim ca, UNPR are 26 de primari, 76 viceprimari, 16 consilieri judeţeni, 1 consilier general, 15 consilieri în sectoarele Capitalei şi 1203 consilieri locali în teritoriu, in Prahova fiind 17 conilieri locali.