Actiune rutiera de amploare, vineri noapte, in judetul Prahova
Vineri, 7 iunie a.c., în intervalul orar 21:00-01:00, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu poliţişti rutieri din cadrul mai multor structuri ale inspectoratului, au desfăşurat o acţiune pe raza judeţului Prahova, în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, cât şi pentru impunerea unui climat de ordine şi siguranţă rutieră.
Polţiştii au acţionat pentru disciplinarea conducătorilor auto şi reducerea gradului de victimizare prin accidente rutiere, pe raza localităţilor Valea Călugărească, Albeşti-Paleologu, Ciorani, Mizil, Urlaţi, Apostolache, Iordăcheanu, Gura Vadului, Ceptura, Fântânele, Sălciile, Baba-Ana şi Tomşani.
S-a urmărit cu precădere depistarea şi sancţionarea celor care se urcă la volan după ce au consumat alcool, abaterilor săvârşite de pietoni şi biciclişti, celor care nu respectă regulile privind prioritatea de trecere, cât şi pentru descurajarea celor predispuşi la comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. 
Pe toată durata activităţilor, poliţiştii au controlat peste 460 de autovehicule, au efectuat 328 de testări cu aparatul etilotest şi au aplicat 106 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 34.640 lei, cele mai multe dintre ele fiind pentru nerespectarea normelor privind regimul legal de viteză (34 de sancţiuni), lipsa centurii de siguranţă ( 18 sancţiuni) şi lipsa documentelor (10 sancţiuni). 34 de sancţiuni au fost aplicate pentru alte abateri de la normele rutiere şi două sancţiuni pentru încălcarea altor acte normative. Poliţiştii au mai aplicat 8 sancţiuni contravenţionale pentru abateri săvârşite de biciclişti şi căruţaşi.
În cele 4 ore de control în trafic, au fost reţinute trei permise de conducere (din care două pentru conducere sub influenţa alcoolului), 6 certificate de înmatriculare şi 4 seturi de plăcuţe de înmatriculare.
Recordul negativ în materie de alcoolemie a fost stabilit de conducătorul unui atelaj hipo, care a fost depistat pe DJ 100C, în afara localităţii Fulga, având o concentraţie de 1,43 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Poliţiştii au mai depistat doi bărbaţi, care circulau pe raza localităţilor Fulga şi Ciorani, pentru care aparatul etilotest a indicat o concentraţie de 0,03 mg/l şi respective 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Aceştia, au solicitat recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a valorii alcoolemiei.
Având în vedere apropierea sezonului cald, poliţiştii prahoveni vor intensifica acţiunile de acest gen, în scopul conştientizării conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun, atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, în cazul nerespectării normelor rutiere.
 
sursa si foto :IJP Prahova