Operaţiunea  ”TISPOL” a Politiei Rutiere continua pana duminica
Potrivit IJP Prahova, această săptămână, în cadrul unei acţiuni derulate la nivel naţional şi european, poliţiştii prahoveni vor intensifica controalele în trafic, cu scopul conştientizării conducătorilor auto asupra riscurilor la care se expun, atât pe ei, cât şi pe ceilalţi participanţi la trafic, dacă ar conduce autovehicule sub influenţa alcoolului sau a drogurilor.
Activităţile sunt în curs de derulare, fac parte din calendarul european al Poliţiilor Rutiere – TISPOL ALCOHOL AND DRUGS şi se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.
 
În primele două zile, poliţiştii prahoveni au acţionat la nivelul întregului judeţ, aproximativ 500 de participanţi la trafic fiind testaţi cu aparatul etilotest. Au fost aplicate peste 400 de sancţiuni contravenţionale, 56 dintre acestea au fost abateri sancţionate prin avertisment scris.
 
Zece conducători auto au fost prinşi în flagrant în timp ce conduceau sub influenţa alcoolului, pentru care, etilotestul a indicat valori între 0,18 mg/l, şi 0,34 mg/l îmbibaţie alcoolică în aerul respirat. Cei zece au rămas fără permis de conducere, pentru o perioadă de 90 de zile.
Luni, un conducător auto în vârstă de 58 ani, a avut ghinionul de a se întâlni cu poliţiştii pe raza municipiului Ploieşti, iar în urma valorii de 0,51 mg/l afişate de etilotest, s-a ales cu dosar penal.
 
De asemenea, poliţiştii au aplicat şi 52 de sancţiuni pentru depăşirea limitei legale de viteză, iar 48 de conducători auto au fost depistaţi fără a purta centura de siguranţă. Valoarea totală a amenzilor aplicate depăşeste suma de 110.000 lei.
 
Până la acest moment, colegii au reţinut 31 de permise de conducere (10 pentru cei aflaţi sub influenţa alcoolului, 3 pentru efectuarea manevrei de depăşire neregulamentară, 3 pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor care aveau acest drept, s.a.) şi 13 certificate de înmatriculare. 
ai mult, ieri, pe 4 iunie, poliţişti din cadrul Secţiei Rurale nr. 2 Floreşti au oprit în trafic autovehicul, pe raza localităţii Diţeşti, al cărui conducător în vârstă de 28 ani domiciliat în aceeaşi localitate, avea dreptul de a conduce pe drumurile publice suspendat. Din verificările efectuate, a rezultat faptul că acesta a luat vehiculul fără acordul proprietarului, iar acum este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice, având acest drept suspendat, precum şi pentru furt în scop de folosinţă.
 
Acţiunea se va derula până duminică, în tot judeţul, atât pe timpul zilei, cât şi pe timpul nopţii.
 
Recomandăm participanţilor la trafic să se asigure că vor alege siguranţa. Nu conduceţi dacă aţi consumat băuturi alcoolice. De asemenea, nu intraţi într-un vehicul dacă bănuiţi că şoferul a consumat alcool sau droguri.  
Viaţa are prioritate.  
 
sursa:Comunicat de presa  IJP Prahova